Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Mit adóztatnak még? - A chipsadó termékkörének bővítésén dolgozik a kormány

A CBA szerint nem mutatkozott a vásárlói részről komolyabb felvásárlási igény. A Tesco nem tárazott be nagyobb mennyiséget, az Auchan viszont igen.
A chipsadó termékkörének bővítésén dolgozik a kormány; a kabinet még az idén hozzányúl a jogszabályhoz, ami januártól lehet hatályos - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

A lap közlése szerint október végére, november elejére tűnnek el a polcokról a szeptember elseje előtt betárolt, a chipsadó hatálya alá eső termékek. Ekkora derül ki, hogy mely gyártók képesek beépíteni költségszerkezetükbe a közterhet és melyek nem.

A CBA szerint nem mutatkozott a vásárlói részről komolyabb felvásárlási igény. A Tesco nem tárazott be nagyobb mennyiséget, az Auchan viszont igen.

Olvasóink írták

 • 7. BsBe 2011. szeptember 24. 08:56
  „"A kormányzó politikai elit tagjainak gyanús, miből élnek meg a kiskeresetűek, hiszen maguk aligha lennének képesek minimálbér-közeli fizetésből kijönni."
  "A viszonylag magas keresetűek általában el sem tudják képzelni, hogyan lehet megélni bruttó 200 ezer vagy pláne bruttó 100 ezer forintból. ,,Biztos, hogy van még valami mellékes" - szokták mondani ezek a jobb módú emberek.
  Különösen így gondolhatja a politikai elit azon része, amelynek tagjai nem is ismerik a munka világát, produktív tevékenységet soha nem végeztek, mégis átlag fölött kerestek mindig. S még akár arra is lehetőségük van, hogy eltegyenek egy kis ,,mellékest".
  teljes cikk:http://www.fn.hu/allas/20110923/miert_gyanusak_kiskeresetuek/

  DE!!! Lázár javaslata: az országgyűlési képviselők javadalmazásának fideszes módosító javaslata nem változtat a politikusi álláshalmozás rendszerén, nem szankcionálja a rendszeres hiányzásokat, és továbbra is biztosítja a határozott idejű munkaszerződéseknél alapesetben nem járó végkielégítést a képviselők számára."
  " bár a házszabály elvileg kötelező részvételt ír elő a plenáris ülések egészére, rendszerint csak a szavazásokra járnak be a kormánypárti képviselők, a vitákon pedig rendszerint csak néhányan vesznek részt, különösen tévéközvetítési időn kívül" magyarul, nem járnak be dolgozni, de a fizetést felveszik, közben most módosítják a munka törvénykönyvét, melyben az egyszerű, dolgozók alattvalók a lehető legteljesebb mértékű kizsákmányolására adnak lehetőséget.
  Dolgozz paraszt ne pofázz, a minimálbér csak duma, mi tudjuk hogy ennyiből nem lehet megélni, így biztos, hogy mindenki csaló, hazug, csak mi nem, mert mi a Ti pénzetekből nagyon jól megélünk.

  Kéretik október 9-én a fidesz képviselőjére szavazni, ezzel is uralkodónk tudomására hozni, hogy bizalmunk és szeretetünk töretlen.”
 • 6. oPTiKa 2011. szeptember 23. 16:07
  „Na, hogy mindenki képben legyen:

  http://holnapiujsag.blog.hu/2011/09/23/2019_szijjarto_peter_nobel_dijat_kapott

  http://hircsarda.blog.hu/2011/09/23/szolidaritasi_afat_vezet_be_a_kormany

  http://hircsarda.blog.hu/2011/09/22/osszevonjak_a_kozszolgalati_mediumokat_az_allami_babszinhazzal

  http://hircsarda.blog.hu/2011/09/15/oktobertol_termeszetben_jarhat_a_vegkielegites”
 • 5. goldboy 2011. szeptember 22. 21:55
  „Optika! Oda hiába nyúlsz. A sanda raboló lazán kivesz havi 15 ezer Ft-ot, havonta.”
 • 4. BJ.MÓVÁR 2011. szeptember 22. 18:54
  „Máson se jár az eszük, hogyan sarcolják meg az embereket! Még szerencse,hogy ezek az intézkedések nem megszorítások,legalábbis a kormány kommunikációja ezt bizonygatja! Aki elhiszi,nem sok esze van!!!!”
 • 3. miracle 2011. szeptember 22. 15:19
  „Füstadó, ablakadó, hangadó stb”
 • 2. oPTiKa 2011. szeptember 22. 14:48
  „A kormány valószínüleg szándékosan felpörgeti nemsokára az inflációt, hogy számára kedvezöbb gazdasági mutatók keletkezzenek.

  Magyarul: drágulás lesz az élet minden területén, mindenki mélyebben nyúlhat a pénztárcájába...”
 • 1. lumnitzernoverekhuga 2011. szeptember 22. 10:59
  „Még, még, még ennyi nem elég!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint csütörtökön

Az eurót csütörtökön délelőtt 293,50 forinton, a svájci frankot 239,48 forinton jegyezték. Tovább olvasom