Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Milliós ötletpályázat építészhallgatóknak a Leiertől

A pályázat összedíjazása 1 millió forint - hangzott el Győrben.

A gödör aljáról elmozdult az építőipar – mondta Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője, mikor bejelentette, hogy több mint egymillió forinttal megtámogatja a jövő építészgenerációját a cég egy építészhallgatóknak közzétett ötletpályázattal.

Menetrend
Pályázat kezdete: 2014. március 26.
Pályázat ideje: 2014. április 1–szeptember 30.
Eredményhirdetés: 2014. október 15.
Részletek: www.leier.hu

A pályázat három élethelyzetben lévő családra gondolt:

– fiatal pár, egy nagyszülő, egy gyerek, egy autóval,
– kétgyerekes (7 és 18 éves) család, két autóval,
– 3 gyerekes (2, 5, 10 éves) gyerek, két autóval.

A gödör alja az építőipar olyan mélypontját jelenti, amire az elmúlt száz évben még nem volt példa: tavaly mindössze 7300 új lakás épült az országban, folytatta a cégvezető. Az ország piacvezető építőanyag-gyártó cége ezért is gondolta úgy, hogy a jövő építészgenerációját megszólítja és a hazai felsőoktatási intézményekben tanuló valamennyi építészhallgató – közel kétezer hallgató – számára tervpályázatot hirdet.

Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője és Tőkés Balázs építészmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára.
Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője és Tőkés Balázs építészmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára.

Az ötlet mellé állt a szakmai is, akit Tőkés Balázs építészmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára képviselt. Ő ismertette a részleteket: a pályázatra április 1-jétől szeptember 30-ig várják a – maximum háromfős csapatok – terveit, amelyekből az elbírálás után, október 15-én választják ki a három győztes pályaművet. A 600, 300, 150 ezer forintos helyezési díjak mellett a cég vállalja, hogy a legjobb terveket egy országos szaklapban is publikálja.

Az ötletpályázat három témában várja a fiatal építészek munkáit, amelyet az energia- és költséghatékonyság, az esztétikai megvalósítás és nem utolsósorban a Leier-termékek minél szélesebb felhasználása alapján bírál el a szakmai zsűri.

A sikerben több ok miatt is bízhatnak a kiírók, egyrészt az elmúlt években számos együttműködést alakítottak ki több hazai egyetem építészkarával, így jelen vannak a képzésben, másrészt a cég innovatív és magas minőséget megkövetelő termékei segítik, hogy energia- és költséghatékony tervek szülessenek.

Az építőipar jövőjét így látja Komlós Andor: – Sajnos Magyarországon ma még küzdünk a lakásépítések újbóli állami támogatásáért, egy olyan – EU-s forrásokat is bevonó – ösztönző rendszer kialakításáért, amely fejlődést hozhatna az iparágban. Pozitív előjelek már vannak a bővülés irányába. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes: áfacsalás hatmilliárd forintnyi édességgel

A márkás csokikat olyan, a szervezethez tartozó cégeknek számlázták ki, amelyeknél az áru a… Tovább olvasom