Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mi lesz az aduász a kötelező biztosítások versenyében idén?

A kötelező biztosítások 5-10 százalékos díjcsökkenése mellett a 30-60 százalékosra is felkúszó lakás és CASCO biztosítási engedmények lehetnek népszerűek az idei kampányban.


Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, a legtöbb biztosító ismét engedett díjaiból a héten megjelent tarifák tanulsága szerint.

"Ha a kötelező mellett most novemberben lakás és CASCO biztosításainkat is újrakötjük, egy időre elkerülhetjük a januártól kivetésre kerülő újabb adóterheket" - tudtuk meg Rácz Istvántól, a Biztosítás.hu internetes alkuszi portál ügyvezető igazgatójától. 

Miért lehet népszerű idén is a kampány?

"Továbbra is kedvező díjakra számíthatnak az autósok, akik november elseje és november 30-a között választhatják ki, melyik biztosítót szeretnék maguknak 2013-ban.

A kötelező biztosítások 5-10 százalékos díjcsökkenése mellett az akár 30-60 százalékosra is felkúszó lakás és CASCO biztosítási engedmények lehetnek népszerűek a kampányban.

A most lakás és CASCO biztosításokat kötő ügyfelek ugyanis a kedvező díjon megkötött lakás és CASCO biztosításaikkal elkerülhetik a januártól bevezetésre kerülő 15 százalékos CASCO és 10 százalékos lakásbiztosítások után fizetendő adók miatti díjemelkedéseket.

Ezen szerződések díjai ugyanis egy évig nem változtathatóak majd a biztosítók részéről, vagyis megmarad a kedvező díjuk" - közölte Rácz István.

A vidéki autótulajdonosoknak több biztosító is jelentősen csökkenti díjait

"A jövőben is jól járnak majd a szerződéseiket az interneten keresztül ügyintéző, illetve a kármentes autósok. A tavalyi kampányt megnyerő UNIQA Biztosító például közel 50 százalékosra növeli elektronikus kommunikációs kedvezményét.

A SIGNAL Biztosító pedig az online megkötésre kerülő szerződéseket díjazza 20 százalék extra engedménnyel. A két évvel ezelőtti kampánynyerő K&H pedig 25 százalék plusz kedvezményt ad legtöbb kármentes ügyfélnek.

Mind a vidéki, mind a fővárosi autótulajdonosoknak több biztosító is jelentősen csökkenti díjait.

Az AEGON és Union esetében az budapesti agglomerációban lakók 5-15 százalékkal kell kevesebbet fizessenek, a Wáberer Hungária (korábbi: Wabard) pedig vidéken ad 10 százalékkal alacsonyabb árat.

A közszolgákért folytatott éles versenybe is beszáll a KÖBE, aki 15 százalékra növeli kedvezményét ebben a szegmensben" - folytatta a Biztosítás.hu internetes alkuszi portál ügyvezető igazgatója.

Kevesebb benzint veszünk, így elméletileg kevesebb baleset történik

Arra a kérdésünkre, hogy kevesebb baleset történt-e az utóbbi egy évben országosan, s ez áll-e a biztosítók lépése mögött, Rácz István úgy válaszolt: "2011 októbere és 2012 októbere között öt százalékkal csökkent a vásárolt üzemanyag mennyisége Magyarországon.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb autó halad az utakon, a biztosítók pedig úgy kalkulálnak, hogy emiatt javulni fog a kárhányaduk.

A nagyobb városokban szintén megfigyelhető tendencia, hogy a belvárosból egyre jobban szorítják ki a kocsikat, amely minden bizonnyal kevesebb balesetet fog eredményezni.

Utóbbi álláspontot a biztosítók sem hagyják figyelmen kívül".

"A 4 millió autós mellet a kampány a 9 millió hazai bankszámla tulajdonosának is kínál jelentős megtakarítási lehetőséget" 

A már hagyományosan kedvező árú termékek mellett az autósok új szolgáltatásokkal is találkozhatnak a kampányban.

A Wáberer például ingyenes bónusz biztosítást vezet be kötelezője mellé, amivel az üzembentartók ez idáig egyedülálló módon biztosíthatják bónuszfokozatuk megőrzését arra az esetre, ha járművüket más sofőr - például gyermekük - vezeti és eközben kárt okoz.

Szintén újdonság, hogy a 4 millió autós mellet a kampány a 9 millió hazai bankszámla tulajdonosának is kínál jelentős megtakarítási lehetőséget, akik a kampányban néhány perc alatt ellenőrizhetik majd bankszámlájuk díját, és átlagosan várhatóan 15-20 ezer forintot megtakarítva egyszerűen válthatnak kedvezőbb számlacsomagra.

Rácz István szerint "a kampányban várhatóan jóval fél milliónál több váltóra lehet számítani, és ha az autóhasználat csökkenése a jelenlegi éves 5 százalékos ütemet tartja a jövőben, a kötelező díjának csökkenése is tovább folytatódhat".

Olvasóink írták

 • 11. gonzo 2012. november 02. 10:45
  „Na,elkészült a Netrisken a kalkulátor,pápá Posta Biztosító!:)”
 • 10. tradermike 2012. november 02. 10:41
  „Update: kollegámnak B7-->B8 bónusz-növekedéssel 110%-kal (!) többet kellene fizetnie jövőre a biztosítói értesítője szerint. Továbbá feltűnt, hogy a kiskakas-logós internetes alkuszcég 8.8%-kal magasabb díjat kalkulál ugyanazokkal az adatokkal a saját KGFB biztosításomra, mint maga a biztosító honlapja.”
 • 9. turpiúrfi 2012. november 02. 08:45
  „egyel jobb bonusszal 700 forinttal kell többet fizetnem jövőre ugyanannál a biztosítónál, aki egyben a neten is a legjobb ajánlatot adja. Ha válatnék, még többet fizetnék...
  Hol is az árcsökkenés?”
 • 8. gonzo 2012. november 01. 14:05
  „Én is megkaptam a tájékoztatót a biztosítómtól,lent van a kocsiban a tavalyi papírom,így nem tudom pontosan,de úgy tűnik nekem is emelkedett,nem is keveset.Sebaj,a Netrisk köti már évek óta a biztosításaimat,kiválasztom a legkedvezőbb ajánlatot a komolyan vehető cégek közül és már lépek is tovább.Alapból,ha kárt okoznak nekem úgyis az számít,hogy a másiknak milyen a biztosítója.Cascót nem kötök,úgyhogy jöhet a legolcsóbb.Amióta fennáll a váltás ilyen egyszerű lehetősége még sosem voltam két egymást követő évben ugyanannál a cégnél.”
 • 7. gte325 2012. november 01. 12:31
  „1. tradermike 2012.11.01. 10:05 figyelj oda jobban, figyelmesen nézz át minden ajánlatot, ne ragaszkodj a biztosítódhoz, elvégre nem a szeretőd, és válaszd bátran a neked legkedvezőbb ajánlatot, amit ugye tudjuk, hogy nem mindig a legolcsóbb...
  egyébként meg ki mondta azt a baromságot, hogy "népszerű idén is a kampány?" egyáltalán nem népszerű, csak egy elkerülhetetlen fájó pont, a gazdasági diktatúra ránk szegeződő puskacsöve...”
 • 6. torrente07 2012. november 01. 12:16
  „Milyen árcsökkenésről beszélnek ezek? 2013-ra hatezer forinttal megnő a kötelező biztosításom az autómra!”
 • 5. Mankapunka 2012. november 01. 12:04
  „Sehol sem tesznek említést a baleseti adóról,hogy az mennyire felhúzza az árakat,már akinek be kell fizetni a pénzt.”
 • 4. miracle 2012. november 01. 12:04
  „"Ezen szerződések díjai ugyanis egy évig nem változtathatóak majd a biztosítók részéről, vagyis megmarad a kedvező díjuk"
  Erre nem esküdnék meg.
  A kgfb díjakra is rátették simán január 1-től mindenkinek az adót.”
 • 3. vera2012 2012. november 01. 10:52
  „A biztosítók, a bankok után a legnagyobb csavargók. Kihasználják a függöséget, ha fizetni kell, behuzzák a farkukat! Mindig keresnek kifogást, hogy ne kelljen fizetni. Da ha mégse usszák meg a kártérítést, utána azonnal felemelik a tarifát. Aztán meg kell nézni a nagyobb biztosítók irodaházát, csillog-villog a mi pénzünkön.”
 • 2. polgar79 2012. november 01. 10:30
  „Felesleges ugrálgatni véleményem szerint.Lehet kötsz pár ezer forinttal olcsóbb biztosítást de ha beveri a huzat a lakásod ablakát, koccansz az autóval évekig kell várni mire kifizeti a károdat. Minél kevesebbet fizetsz nyilván annál jobban fog szívatni a biztosító amikor majd ki kell fizetnie a károdat.”
 • 1. tradermike 2012. november 01. 10:05
  „Hát ritka peches egy ember vagyok én. Azt olvasom, hogy minden lényegesen olcsóbb lett, kedvezmény hegyeket ad a legtöbb biztosító. Ezzel szemben a napokban kaptam egy levelet kedvenc lakásbiztosítómtól, hogy akkor most ők jól indexálnak 6,5%-ot - ezzel szerintük immáron a piaci ár több mint másfélszeresét éri a lakásom -, meg ha már így szóba elegyedtünk, akkor bejelentenek egy általános 4,6%-os díjnövekedést is. Ez természetesen válóok.
  Másik, ami minden évben bekövetkezik, hogy bónuszt ugyan ugrik a KGFB-m, de ez az árán sosem érződik. Ha újrakötöm, akkor is csak minimálisan. Szóval szép dolog a marketing és a speciális vevőfogó kommunikáció, csak sajnos épp olyan üres, mint amikor Matolcsy arra hivatkozik, hogy "á úgysem fogják áthárítani, mert vérre menő verseny van az ügyfelekért".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változik a távhő fogyasztói ára

A távhő fogyasztói ára nem változik az idén a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján, amely… Tovább olvasom