Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Még egy hónapig vallhatunk a NAV-nak

Május 20-ig kell bevallani a 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót, de aki adót igényel vissza, annak érdemes mielőbb beadnia azt.

A közlemény szerint, ha a magánszemély adót igényel vissza, akkor azt a bevallástól számított 30 napon belül visszautalják számára.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az adót abban az esetben is május 20-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása már korábban megtörtént.
A személyi jövedelemadó bevallást elektronikus úton, a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül is be lehet adni, de ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges. A regisztráció a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szerveinél és a külföldön lévő magyar konzuli képviseleteken végezhető el - olvasható a közleményben.

Az adóhatóság további szolgáltatása ebben az esetben az, hogy a beküldött bevallások feldolgozási állapotát és a folyószámla adatokat az ügyfélkapun keresztül az eBEV portál segítségével meg lehet nézni.
A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, vagy hagyományos nyomdai úton készült bevallásokat postán is fel lehet adni, vagy személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain.

Olvasóink írták

  • 2. annobon 2011. április 19. 10:08
    „Azért jó lenne, hogy mi, akik a NAV-ra bíztuk a bevallásunkat, ne az utolsó pillanatban (ápr. 30-ig) kapnánk kézhez az elkészített bevallásunkat, amit aztán aláírva és visszaküldve újfent az utolsó pillanatban (május 20-ig) fognak kielemezni. Szóval az a lényeg, hogy részemről ez volt az utolsó év, hogy rájuk bízom (immáron pedig már 3. éve!) a bevallásomat. Inkább fizetek majd a könyvelőnek pár ezret, mert akik így tettek, már rég megkapták az adó-visszatérítésüket! Ennyit a NAV-ról. Akkor vagy ne vállalják ingyen a bevallás-elkészítését, vagy beérkezés sorrendjében folyamatosan csinálnák! Én már január végén feladtam nekik a borítékomat. Köszönjük Emese!!!!”
  • 1. tradermike 2011. április 18. 20:45
    „Ugye tudjuk mit kell írni az ´eltartottak száma´ rovatba? :):):)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határozatképtelen a Rába Nyrt. közgyűlése

Határozatképtelenség miatt megismétlik a Rába Járműipari Holding Nyrt. közgyűlését, az új időpont… Tovább olvasom