Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Matolcsy és az adóváltozás: jövőre már könnyebb lesz a munkaadóknak?

A jövő évi adórendszer már megkezdi a járulékrendszer átalakítását is, de azt a munkaadók terheinek differenciált csökkentésével teszi
A jövő évi adórendszer már megkezdi a járulékrendszer átalakítását is, de azt a munkaadók terheinek differenciált csökkentésével teszi - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adótörvényekre vonatkozó javaslat expozéjában kedden a parlamentben.

Példaként említette a miniszter a szülés után munkába visszatért anyákat, akik után a munkaadói járulék 24 százalék helyett 20 százalék lesz. Akik rehabilitációs kártyával rendelkeznek, azok után egyáltalán nem kell járulékot fizetniük a munkaadóknak, akik pedig a központi államigazgatási bürokráciából távoznak, azok után egy évig 50 százalékos lesz a kedvezmény, vagyis a munkaadók csak 12 százalékos járulékot fizetnek majd - ismretette.

Az országban olyan szabad vállalkozási zónákat alakít ki a kormány, amelyekben a hátrányos területen élők kapnak munkát - folytatta.
A forgalmi adó kapcsán a miniszter azt mondta, hogy öt áfa-kulcsra lenne szükség, de ezt az EU nem engedi, azért Magyarországon az általános kulcs 25-ről 27 százalékra emelkedik jövőre. Cél a forgalom adóztatása, a családi jövedelmek helyett - hangsúlyozta Matolcsy György.

Kitért arra, hogy jövőre nagyságrenddel növekszik az adóhatóság által beszedett adó. A kereskedelemben végzett szúrópróbaszerű ellenőrzések szavai szerint azt mutatják, hogy évi 500-600 milliárd forint áfát, fogyasztási és jövedéki adót nem fizetnek be.

Olvasóink írták

  • 2. dorombolok 2011. október 25. 18:10
    „Matolcsytól azt is szeretnénk tudni mikor lesz jobb a munkavállalónak? Egyenlőre csak annyit tudunk , hogy már ebben az évben jobb mint jövőre?!”
  • 1. öröksoproni 2011. október 25. 14:21
    „Ja, könnyebbb lesz, sőt, semmi kötelezettsége nem lesz, mert ő maga, mint munkaadó is meg fog szűnni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedett a nyersolaj ára

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,41 dollár emelkedéssel 110,97 dolláron állt röviddel 18.30 óra előtt. Tovább olvasom