Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Közösen kutat a MOL és az osztrák RAG

Az együttműködés célja, hogy további magyarországi olaj- és gázforrásokat biztosítson a piac számára, és javítsa az ország ellátásbiztonságát.

A Mol Nyrt. és az osztrák Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG) szándéknyilatkozatot írtak alá, hogy közös kutatási és mezőfejlesztési tevékenységet végezzenek bizonyos, már meglévő, illetve a bányászati hatóság jóváhagyására váró magyarországi licenceik területén - közölte a Mol az MTI-vel szerdán.

Az együttműködés célja, hogy további magyarországi olaj- és gázforrásokat biztosítson a piac számára, és javítsa az ország ellátásbiztonságát.
A közlemény szerint az együttműködés és a közös tervek mindkét fél számára lehetőséget nyújtanak, hogy eredményesebb és nagyobb hatékonyságú kutatási és fejlesztési tevékenységet hajtsanak végre a legjobb nemzetközi gyakorlat és technológia alkalmazásával.

A felek abban is megállapodtak, hogy a másik fél számára kedvezményes státuszt biztosítanak jövőbeni tevékenységeik, engedélyeik és lehetőségeik tekintetében.

A RAG a legrégebbi független ausztriai olaj- és gázipari vállalat, amely jelenleg Ausztriában, Németországban, Magyarországon és Lengyelországban végez kutatási és termelési tevékenységet. A RAG magyarországi tevékenységét 100 százalékos leányvállalata, a RAG Hungary végzi. Kutatási és termelési tevékenysége mellett a RAG Európa egyik legnagyobb földalatti gáztároló üzemeltetője. A RAG gáztárolói és az együttműködő partnerek nemcsak az osztrák, hanem a tágabban vett közép-európai piacot is ellátják. 2011-re kitűzött céljuk az 5 milliárd köbméter tároló kapacitás megvalósítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A T-Mobile 160 milliót bukott a hiba miatt

A teljes költség 700 millió forint, amiben már benne vannak a felhasználóknak adott ajándékpercek… Tovább olvasom