Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Kovács Imre a MÁV új vezére

Kovács Imre a MÁV Cargo új vezérigazgatója július elsejétől - jelentette be szerdán a tulajdonos ÖBB Holding sajtóosztálya Bécsben.

A társaság legutóbbi közgyűlésén határozott Kovács Imre, eddigi kereskedelmi és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes kinevezéséről - állt az osztrák APA hírügynökség révén közzétett közleményben.

Átol László eddigi vezérigazgató, akinek a megbízatása június 30-ig szólt, július elsejével távozott a vállalattól.

A közgyűlést június 16-én tartották Budapesten - tájékoztatta az MTI-t Varga-Berecz-Krisztina, a MÁV Cargo marketing szakértője.

Kovács Imre 2008 februárjától szeptemberéig a MÁV Cargo vezérigazgatója, ezt megelőzően 2003-tól főigazgató, majd a társaság vezérigazgató-helyettese volt.

Vezérigazgató-helyettessé Karl Zöchmeistert nevezte ki a közgyűlés. Karl Zöchmeister a MÁV Cargo anyavállalatánál, a Rail Cargo Austriánál töltött be vezető tisztséget és hosszú időre visszanyúló tapasztalata van a MÁV-konszernnel való együttműködésben - írta az ÖBB a közleményben.
Az igazgatótanács elnökeként az új vezérigazgató az értékesítési, helyettese igazgatótanácsi igazgatóként a termelési területért lesz felelős.
A közgyűlésén hozott döntés értelmében az igazgatótanács tagjává választották Siklós Csabát.

A MÁV és a Rail Cargo Ausztria 2008. január 2-án kötötte meg a szerződést a MÁV Cargo eladásáról, az Európai Bizottság november 27-én hagyta jóvá az egyesülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapkodják Jackó lemezeit

Óriási vásárlási rohamot indított el az Egyesült Államokban Michael Jackson váratlan és rejtélyes… Tovább olvasom