Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Kötelező biztosítás - elektronizál az Allianz

Aki elektronikusan köt kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, majd a kapcsolattartástól a fizetésen át a kárbejelentésig mindent így intéz, az 20 százalékkal kisebb díjra számíthat - mondta Horváth Andrea az Allianz Biztosító nem életbiztosítási vezérigazgató helyettese kedden, a társaság internetes sajtótájékoztatóján.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) idei első féléves adatai szerint az Allianz részesedése a kgfb piacból 35,2 százaléka, így a 64,1 milliárd forintos díjbevételből 22,9 milliárddal részesedett.

Pásti Zoltán értékesítési és hálózatirányítási vezérigazgató helyettes arról beszélt, hogy a díj mellett a biztosító tőkeereje, és a szolgáltatás színvonala is számít a választásnál.

Miután több biztosító is érvként használja a szolgáltatása minőségét, érdemes felidézni a francia példát, ahol a díjak már annyira nivelláltak, hogy valóban a minőség a választást motiváló tényező. Viszont ehhez tudni kell, hogy ott az aktív kárrendezést írja elő a törvény, vagyis ha más által biztosított autó okoz kárt egy autósnak, akkor is a saját biztosítója rendezi a számlát.

Ennek pedig az az indoka, hogy ott rendszerint minden kárra kiterjedő biztosítást kötnek az autósok, amely a kgfb mellett a cascót is magában foglalja.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2010. november 02. 19:37
    „Nincs ez egy kicsit túllihegve most már? Legalábbis ügyfél oldalról. Egy db (nem garnitúra!) ócska téligumi, vagy pár liter benzin sem jön ki az esetek 99%-ban abból az összegből, amit meg lehet takarítani a váltással.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,94%-os államháztartási hiány, megszűnő 2. pillér

Az még nem világos, milyen módszerrel kívánja elérni a kormány, hogy a tömeges átlépések miatt akár… Tovább olvasom