Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kivonul Magyarországról a Bricostore, ezer embert bocsáthatnak el - Győr is érintett

A Bricostore barkácslánc december 31-ével kivonul Magyarországról - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke csütörtökön az MTI-nek, hozzátéve, hogy emiatt legalább ezren veszíthetik el munkahelyüket.

A Bricostore hivatalos közleménye

1997-ben érkezett meg a Bricostore áruházlánc Magyarországra. Elsőként 1998. június 2-án nyitotta meg kapuját a törökbálinti áruház, és azóta 9 áruház épült fel.

2008. októberében mély gazdasági válság kezdődött el Magyarországon, ami jelentős forgalom csökkenést hozott az azóta eltelt évek során a Bricostore számára.

Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék magyarországi tevékenységüket.

A Bricostore mindent megtesz annak érdekében, hogy a tevékenysége beszüntetése előtt minden kötelezettségvállalását maradéktalanul teljesítse.

Köszönetet szeretnék mondani a Bricostore összes munkatársának, valamint mindazon partnerünknek, akikkel az elmúlt évek során együtt dolgoztunk - olvasható Philippe BRESSON ügyvezető igazgató hivatalos tájékoztatójában.

Győrben 1999 márciusában nyitott (ez volt a második áruház  Magyarországon), továbbá Törökbálinton, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon működik most  még egy-egy áruház. Hogy Győrben hány alkalmazottja  van, arról a szakszervezetnek is  becsült adata van: 60–70 embert sajnos érinteni fog a bezárás.Csütörtök - Sáling József jelezte, hogy szerdán kereste meg őket a francia tulajdonú áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Hozzátette: a korábbi tervek szerint már november végén bezártak volna a Bricostore üzletek, de a dátumot kitolták az év végéig.

A Bricostore honlapján elérhető információk szerint a magyarországi BricoStore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S.

A vállalat 1997-ben telepedett meg Magyarországon, jelenleg kilenc áruházat működtet Törökbálinton, Győrben, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon.

A cég miskolci áruháza 2007 decemberében nyílt, azóta nem nyitott új áruházat Magyarországon a Bricostore.

Az MTI csütörtökön nem érte el a Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjét.

A céginformációs adatok szerint a kft. vesztesége 2009 óta folyamatosan nőtt: 2009-ben több mint 740 millió, a következő évben 1,6 milliárd, majd 2011-ben már csaknem 2,2 milliárd forintos mínuszt könyvelt el.

A Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. a céginfó adatai szerint 670 munkavállalót foglalkoztat. A Bricostore, honlapja szerint további két céggel, a Bricostore Hungária Beszerzési Kft.-vel. és a Bricostore Hungária Ingatlan Kft.-vel van jelen Magyarországon.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. Demalgon 2012. november 25. 18:10
  „valaki, igazad van, ideje lenne úgy elbírálni téged, ahogy a hajókon szokták a zendülőket.”
 • 99. vera2012 2012. november 20. 19:09
  „Egy valakivel nem vitatkozom.”
 • 98. Valaki 2012. november 20. 17:02
  „Brávó fera, szépen megbeszélted magatokkal a helyzetedet. :))
  Vera düzzogva el...”
 • 97. vera2012 2012. november 20. 10:05
  „96. Igazad van, az ilyenekre nem kellene elpazarolni az idöt. De ha hagyjuk, megismétlödik a mult.”
 • 96. w9000 2012. november 19. 22:43
  „Hogy is sikerült eljutnunk a világégés bűnöseihez ebből a cikkből??? Döbbbbbb...
  Tényleg kell már egy generációváltás ennek az országnak.
  Vera, ne vedd fel a kesztyűt. Én is voltam turistaként Buchenwaldban. Csak remélem, hogy nem ismétlődik meg.
  És nem vagyok vallásos, még mielőtt bárki kifejtené hamis, torz, vélt véleményét ezzel kapcsolatban. :-)”
 • 95. Valaki 2012. november 19. 21:26
  „96 vera

  fera, egyszer nézz körül egy gulagon is, mert mindíg csak az egyik újjadat harapdálod! Egyébként Hitler leninéktől tanulta el a kl-eket.
  Ezt sem tuttad.”
 • 94. Valaki 2012. november 19. 21:21
  „89 elem ér

  http://www.kisalfold.hu/lilla/az_alacsonyabban_kepzett_amerikai_feherek_egyre_korabban_halnak_meg/2307314/

  veszélyben vagy elem ér! :))))”
 • 93. vera2012 2012. november 19. 19:09
  „91. Nem szokásom fröcsögni, azt átengedem másoknak. Kertész Imre nem volt Lipótmezön, nem hiszem, hogy az általa leírt szörnyüségeket csak ugy egyszerüen megálmodta. ?n Németországban egy olyan városban lakom, ahol volt egy koncentrációs tábor. Ma muzeum és te is nyugodtan megnézhetnéd, mert ilyesmit nem lehet csak egyszerüen ugy odaépíteni. Ha nem ráznának meg az ott látottak, akkor te egy gép vagy, nem ember. Honnan tudod, hogy nekem mi állna jól? Az, hogy azt hangoztassam, zsidógyilkosságok nem voltak, kényszermunkák nem voltak? Nem is tudtam, hogy ennyi hülye történész van a világon, akik ezt bizonyítani tudják. Te hogyan tudnád bizonyítani, hogy mindez nem történt meg? Begyöpösödött agyu vagy, tényleg kár, hogy bezárták a szanatóriumot, oda tartozol. Nekem egy don-félék ne próbálják megtiltani, hogy mihez szólok hozzá. Ahhoz nem vagy elég érett. Az ilyen vera-féléket mint én remélhetöleg sokat látsz az utcákon. Ha nem tetszik, kerülj ki vagy én megyek át az utca másik oldalára.”
 • 92. Dudus51 2012. november 19. 17:38
  „Mottó:"A multik ellen"
  Egy valódi történet: Egy magyar kisvállakozó papírboltjában az van kiírva: nyitva 8.00-16.00 között. Sajnos éppen háromnegyed egykor értem oda, kisebb papíron kiírva: Ebédidő 12.00-13.00. Várok egy óráig nem nyit. Ekkor észreveszek egy még kisebb papírt:Nyitás ma 14.00-kor.Hogy is van ez? Most el akarnak nekem adni, avagy nem?”
 • 91. DON 2012. november 19. 17:11
  „Az ilyen vera-félékkel van a baj: fél igazságokat történelmi tényként elfogadnak, fröcsögnek. Kétes forrásokat fogadnak el hitelesnek, nem képesek disztingválni a rájuk zúduló információk között. Olvasni meg nincs idejük, mert amit arra szánnak, azt kitöltik az önjelölt történészek fércmunkái. A fejekben kell először rendet rakni, és el kellene olvasni legalább egy olyan könyvet, amit nem vitéz, sámán, mágus, vagy tudja fene milyen szellemi fogyatékos írt lázálmaitól gyötörve a Lipótmezőn. Érdekes továbbá, hogy amióta bezárták azt a szanatóriumot, egyre több ilyen vera-félékkel találkozunk. Nincs ezzel baj, csak meg is szólalnak, véleményt is alkotnak. A véleményszabadsággal nem az a baj, hogy van, hanem általa olyanok is szóhoz jutnak, kiknek a hallgatás jobban áll.”
 • 90. lacivélemény 2012. november 19. 13:40
  „http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/magyar_kezbe_kerulhet_a_bricostore/2307456/”
 • 89. elemér 2012. november 18. 11:40
  „"hazugságaikkal súlyosan ártanak Magyarországnak..." Ez kisgömböc legnagyob büne. Ö a legnagyob hazudozó és hazaáruló az országban.”
 • 88. Valaki 2012. november 18. 11:21
  „vera, most 2012 van.
  Amúgy egy kis töri tanulás rád férne. Nem kicsit, nagyon! :)))”
 • 87. vera2012 2012. november 18. 10:14
  „86. Valaki
  Hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba! Nem antiszemita? Hát hogyan ismered te a magyar történelmet? 44-45-ben nemcsak a német nacionalisták, hanem annak magyar "szövetségesei" is kegyetlen brutalitással deportáltak és öltek meg (az akkori Magyarországról van szó) majdnem fél millió zsidót! Cigányokról nem is beszélve! Ismered Kertész ?mrét? Olvastad a könyvét "Egy sorstalan regénye"? Forrón ajánlom. Vagy még Auschwitzot is letagadod, ahol minden harmadik áldozat magyar volt? Ha a Jobbikra minden ötödik állampolgár szavazott vagy szavazna, az elkeserítö, mert nem tanultak a multból. "Nagy" Magyarország visszaállítása háborut jelentene. Az lenne Magyarország vége. Ajánlom, föleg neked, guglizzál "Zsidó holokauszt Magyarországon" . Ezt nem lehet megcáfolni, ha akarnád, akkor már be van mosva az agyad. Sajnálatos.”
 • 86. Valaki 2012. november 18. 09:21
  „Fasisztázók figyelmébe! - Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
  Posted on 2012/01/23 by Híradmin

  Manapság egyre nagyobb támadást intéznek Magyarország ellen az internáci (érthetőbben: internacionalista), bolsevik-liberális hazai maffia által feltüzelt nemzetközi pénzhatalmak bérencei. Acsarkodnak a demokrácia megszünését hazudozva, s azt a hangulatot keltik, mint ha Hazánkban fasiszta üldözéseknek lennének kitéve a zsidók és a cigányok. Természetesen mindenféle fasiszta, rasszista, antiszemita gyűlölködőnek akarják beállítani országunkat, ahol az idegeneknek rettegniük kell, s nem átallják még az új alkotmányunkat is támadni. A demokrácia megszünéséről és a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának eltörléséről üvöltöznek, miközben éppen ezek a hazug erők szabadon tüntethetnek, rágalmazhatnak - büntetlenül. Talán éppen ez a baj! Ideje lenne odasújtani nekik, mert külföldi hangulatkeltésükkel kimerítik a hazaárulás bűntettét, mivel hazugságaikkal súlyosan ártanak Magyarországnak...

  Nos, az alábbi levélrészletet ezeknek a gazembereknek figyelmébe ajánlom, ami bizonyítja, hogy Hazánk soha nem volt fasiszta állam, s még a II. Vh. idején sem volt antiszemita. Sőt, ...
  http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/23/fasisztazok-figyelmebe-ontsunk-tiszta-vizet-a-poharba/”
 • 85. elemér 2012. november 17. 22:28
  „"Mit törődsz te a "kisgömböccel" ha nem is itt élsz?" Nagyon jó kérdés. Zavar engem személyesen a bukott politikája. Bush legjobb tanitványa az unioban. Ideküldött egy <moderálva> uszitani Obama ellen. Hogy lehet valaki ennyire degenerált ? Ez mutassa mennyire nincs tisztában a helyzettel. Örülhet hogy Obama nyert, mert Romneyval csak rosszabul járt volna az undorittó fasiszta disznó.”
 • 84. juve60 2012. november 17. 21:36
  „ez nem politika ez ÜZLET ,amig a kis tüzépen olcsobb a cement meg a tégla addig nem kell csodálkozni hogy bezárhat egy multi is, nagy üzlet nagyot kaszálhat de nagyot is bukhat,ez a piacgazdaság,de a legnagyobb baj az emberek fejében van ,bedőlnek a sok körmönfont hirdetésnek oszt a végén jönnek rá hogy mindig az olcsó a drágább .......

  ez van”
 • 83. elemér 2012. november 17. 21:03
  „Minden dollár külföldi tartozásunkbol, 88 centel külföld tartozik nekünk a befektetéseinkböl. A mi pénzünk az nem kamatozik nekik, de a mi külföldi befektetéseink jól kamatoznak nekünk. Mi találtuk fel a globalizmust és mi járunk mindig jól, mikor nagy változások vannak a nagyvilágban. Most egy 10 éves válságon megyünk keresztül, de mi nem cserélnénk a jövönket senkivel. Aki pedig velünk kereskedik, annak muszáj a mi kötvényeinket vásárolni. Kinai partnereinknek megkellet magyarázni Tokyoban, hogy miért jó nekik a gyenge dollár. Azért mert ami nekünk jó, az jó a világgazdaságnak, nekik és mindenkinek. Mi addig nyomtassuk a saját pénzünket, amig nekünk arra szükségünk van. Nekik pedig ezt lekell nyelni. Kina a dollárhoz kötötte a pénzét és az nem rugalmas. Mesterségessen alacsonyan tartsák pénzüket a dollárhoz viszonyitva. Innen van nekik a mi pénzünk. Egyébként pedig ha 10 vagy 100, 000-el tartozik a zember a banknak, az a ö baja. Ha billioval tartozik az már a bank baja. Amit jó megjegyezni az, hogy kisgömböc mindent elköltött és most már a csöd következik. Egy amcsi az 24/7 a net-n van.”
 • 82. Rbar 2012. november 17. 19:04
  „Dehogy amerikai Túra!
  Már ezerszer rákérdeztem, de választ sosem kaptam, hogy ha annyira amerikai, akkor hogyhogy mindig helyi idő szerint ír? Hogyhogy soha nincs akkor fent, amikor az igazi amerikaiak fent vannak!??”
 • 81. Túrabakancs 2012. november 17. 17:01
  „elemér!
  Mit törődsz te a "kisgömböccel" ha nem is itt élsz?
  Ha Amerikából kivonná Kína a pénzét, akkor úgy tönkremenne, hogy csak
  kapkodnád a levegőt, és menekülnél vissza magyar honba. A magyar eladó-
  sodottságot csak hosszabb távon lehet orvosolni, az első években a változások miatt
  romlanak a gazdasági mutatók, majd idővel növekedésnek indulnak. A múlt az egy
  mesterségesen felfújt pénzügyi lufi volt, ami csupán pár évig fenntartható állapotot
  jelentett. Ennek vége, jó ha mindenki megjegyzi.”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig változott a forint árfolyama péntek reggel

Péntek kora reggel gyakorlatilag a csütörtök esti szinten állt a forint árfolyama a főbb devizákhoz… Tovább olvasom