Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Innováció a Nyugat-Dunántúlról: tegyen virtuális sétát a piramisokban

Az Európai Unió Central Europe Programjának keretében megvalósuló InoPlaCe projekt regionális workshopját tartották Győrben.

A workshop házigazdája a projekt megvalósításában egyedüli magyar partnerként résztvevő Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. volt.

Az InoPlaCe projekt partnerei további lépéseket tettek annak érdekében, hogy javít-sák a támogatási feltételeket a fiatal feltalálók számára Közép-Európában. Az elmúlt fél évben a hét partner régióban felmérték a fiatal innovátorok igényeit és elvárásait. Összehasonlító elemzést és a már bevált gyakorlatok összegyűjtését végezték el, hogy valós alapja legyen a jövőbeli fejlesztéseknek, melyek kiemelt célcsoportja a fiatal feltalálók és vállalkozók.Az előzetes eredmények azt mutatják, hogy jelentős és komplex a fiatal innovátorok támogatása a közép-európai régiókban, az induló vállalkozások támogatásától kezdve, a K+F eredmények kapitalizációján át, az innovatív projektfejlesztésig bezárólag, összesen 20 szolgáltatási területen. De vannak regionális különbségek is, melyek a bevált gyakorlatok adaptálásával hidalhatók át.

A workshopon bemutatkozott egy innovatív vállalkozás is. "A 4DSee Technology belső terek bemutatására alkalmas szoftvert dolgozott ki, mellyel megvalósult az első valódi virtuális séta. A forradalmi újítás segítségével 4 dimenzióban lehet bejárni a bemutatandó helységeket.

A találmány nem elhanyagolható társadalmi jelentősége, hogy segítségével belsőépítészeti kultúrkincseket tudunk megőrizni digitálisan az utókornak.

Dédunokáink is sétálhatnak majd például egy ötezer éve épült piramis belsejében vagy egy középkori várkastélyban. De mi is megtekinthetünk egy egyszerű adathordozó vagy az internet közvetítésével többtermes kiállításokat, műgyűjteményeket" - mondta Jakab Gábor, fiatal innovátor.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt forinttal olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is péntektől

Öt forinttal csökkenti a benzin, és ugyanennyivel a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Tovább olvasom