Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 12°C | 23°C Még több cikk.

Hétfőig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérni

Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak az elmúlt évben adóköteles jövedelmet.
A munkavállalók legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat.

Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak az elmúlt évben adóköteles jövedelmet. A munkáltatói adómegállapításról az adózók április 30-ig igazolást kapnak, ezután nincs egyéb teendőjük. Tavaly csaknem 870 ezer adózó szja-bevallását készítette el munkáltatója.

Ha a munkáltató nem vállalja az adómegállapítást, lehetőség van a NAV közreműködésével készülő egyszerűsített bevallásra - ezt február 16-ig lehet kérni -, amelynek révén ugyancsak egy nyilatkozat kitöltésével letudható az adóbevallás.

Bármely bevallási módot választja is valaki, február 2-ig meg kell kapnia a kifizető igazolását a tavalyi jövedelemről és az év közben levont adóelőlegről. Az igazolás tartalmazza azt is, ha az adózó a NAV közreműködését kérheti.

A munkáltatói adómegállapítást a 14NY29-es, az egyszerűsített bevallást a 1453NY jelű nyilatkozatban lehet kérni. Az szja-bevalláshoz szükséges nyomtatványok a NAV honlapján és ügyfélszolgálatain elérhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek a csekkbefizető automaták

Februártól használhatjuk a terminálokat, amelyek a gépi kitöltésű csekkeket fogadják el. Tovább olvasom