Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Értesítették a Quaestor-kötvényeseket

Közel 32 ezer ügyfél kárrendezési igényét regisztrálta eddig Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja.

Ezen ügyfelek több mint 90 százalékának jóval az előírt 30 napos határidőn belül, postai úton juttatták el az arról szóló értesítést, hogy a kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmük a benyújtási határidőig beérkezett. A kifizetések összegéről a jogosultságok ellenőrzését követően értesítik majd azokat, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés.

Közel 32 ezer károsult kérelmét regisztrálta eddig a Befektető-védelmi Alap (Beva) és a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA). Közülük 28 ezer613 ügyfélnek már postázták az arról szóló értesítést, hogy kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmük a jogszabályban megjelölt benyújtási határidőn belül beérkezett. A beérkezést követően az alapoknak 30 napjuk van megvizsgálni az igényeket, és a regisztrációról értesíteni az igénylőket. A QA jóval a határidőn belül igyekszik minden igénylőt értesíteni a folyamat állásáról, így a regisztrációs értesítést tartalmazó levelek a postai kézbesítéstől függően a napokban érkeznek meg a címzettek többségéhez.

A levelek kiküldésével a végéhez közeledik a kárrendezés első, az igények beérkezését és iktatását magában foglaló szakasza. Pázmándi László, a QA projektfelelőse elmondta, hogy a második szakaszban a Beva és a QA a kárrendezést igénylők jogosultságát ellenőrzi, hogy megállapíthassa a kifizetések összegét, amelyről külön értesítést küld majd azoknak az ügyfeleknek, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés. A vizsgálat során kiemelten fontos, hogy a két alap a felszámolótól és a hatóságoktól kapott, vagy az alapok számára későbbiekben rendelkezésre bocsátott információk alapján minden kétséget kizáróan megbizonyosodjon arról, hogy csak a jogos igényeket elégíti ki.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) és a 2015. évi XXXIX. törvénnyel 2015. április 18-án napján létrehozott Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) a Quaestor kötvényesek által 2015. június 5-ig a kormány ablakoknál beadott, vagy postára adott kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmeket fogadja be. Az eljárás során elbírálják a kérelmeket, és a törvény előírásai szerint döntenek a befektetőket megillető összeg kifizetéséről. Ezen eljárás során kizárólag a Quaestor kötvényeken alapuló befektetői követelések megtérítésére kerülhet sor, összesen legfeljebb 30 millió forintig. Ezen belül a Beva kártalanítása maximálisan hatmillió forintig terjedhet, míg a Kárrendezési Alapból történik az ezen felüli rész kifizetése.

A Kárrendezési Alap a http://www.quaestor-karrendezes.bva.hu oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.


Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja önálló jogi személy, irányítását a Beva igazgatósága végzi, végrehajtó szervezete a Beva munkaszervezete, ezáltal székhelye is megegyezik a Beva székhelyével. A Kárrendezési Alap a törvény által szabályozott kárrendezési szabályok és a Kárrendezési szabályzat szerint a kötvényesek követelésének ellenértékét kifizeti, és az ellenérték fejében a törvény erejénél fogva rá átszálló követelések tekintetében az igényeket érvényesíti. A kárrendezés nem érinti a Befektető-védelmi Alap általi kártalanítást, a kárrendezés a kártalanításon felüli részre vonatkozik, és személyenként nem haladhatja meg a harmincmillió forintot.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét végén elkezdődhet az idei aratás

A termés ígéretes, de a következő napok, hetek időjárásán is múlik majd, hogy milyen lesz az… Tovább olvasom