Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Erősödött a forint a görög választás hírére

Erősödött, de kora reggeli árfolyamához képest már kissé korrigált a forint hétfő délelőtt.
Erősödött, de kora reggeli árfolyamához képest már kissé korrigált a forint hétfő délelőtt.

A hétvégi görög parlamenti választások eredménye oldotta az euróövezeti stabilitási aggodalmakat, a piaci kockázatkerülés enyhült, az euró árfolyama emelkedett, s a forint is erősödött a térségbeli devizákkal együtt.

Az eurót hétfő délelőtt 292,05 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben, míg röviddel hét óra előtt 290,70 forinton, illetve péntek délután négy órakor 294,46 forinton.

Az elmúlt héten az euró jegyzése 294 és 298 forint között mozgott, két hete pedig még 305 forinton állt.

A svájci frankot 243,16 forinton jegyezték délelőtt tíz órakor a péntek délutáni 245,22 forint után, a dollár árfolyama 230,25 forintra csökkent 233,30 forintról a japán jent pedig 2,9053 forinton jegyzik 2,9644 forint után.

A hétvégi görögországi választás az euróövezeti stabilitási kilátások szempontjából megnyugtató eredménnyel zárult, a konzervatív Új Demokrácia (ND) párt közös kormányt alakíthat más, Európa-párti politikai erőkkel. Az euró árfolyama ennek köszönhetően az egy hónappal ezelőtti, 1,27 dollár feletti árfolyamra tért vissza. Hétfőn reggel a legmagasabb euró jegyzés 1,2727 dolláron történt. Délelőtt tíz órakor az euró árfolyama 1,2696 dolláron állt.

A lengyel zlotyt a péntek délutáni 4,26-os eurójegyzések után hétfőn délelőtt tíz órakor 4,25-ön, a cseh koronát pedig 25,47-es eurójegyzések után 25,39-en jegyzik.

Korábban:

Egy hónapos csúcsra erősödött a forint az euróhoz képest a nemzetközi devizakereskedelemben röviddel a görögországi parlamenti választás részeredményeinek közzététele után.

A forint közép-európai idő szerint vasárnap éjfél után fél óra alatt 294,46-ről 290,11 forintra erősödött, és három órával később, fél négykor 290,60 forinton tartotta értékét az euróhoz képest.

Görögországban a konzervatív Új Demokrácia (ND) párt nyerte meg a vasárnapi parlamenti választást, s közös kormányt alakíthat más, Európa-párti politikai erőkkel.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. elemér 2012. június 24. 09:55
  „Ezt amit mi tanácsolunk és Monti, nemtudja Merkel megmagyarázni a németeknek. Buta egy népség és ezért is vesztették el a háborut. Nem úgy megy az, hogy gyerünk nyomás és mindenkinek gatyaszoritás. Ez a mi szakértöink véleménye. Ámerikában is vannak buták akik ezt nem értik, pedig ez pofon egyszerü.”
 • 81. elemér 2012. június 24. 03:44
  „A németek elfelejtették hogy a xarbol mi huztuk ki öket a háboru után befektetésekkel. Merkel pedig elfelejtette hogy a xarbol nyugat németország huzta ki öket. Egyszerüen egyedül senki nemviszi semmire. Ezért kell az unionak financirozni a tagállamokat, és nem azoknak kell külön felvenni a kölcsönöket a piacrol. Ez a kiut a xarbol, és ez a amcsi szaktanács már régóta. Szerencsére Monti olaszban, aki Yale egyetemen végzett gazdaságtant ezt megérti, és elmagyarázza Merkelnek. Washington Post, S-Pearlstein.”
 • 80. elemér 2012. június 23. 19:47
  „Ott a probléma hogy az euro tul erös és azt lekell értékelni. Németeknek egyszerüen elkekell fogadni kb. 4%-os inflációt. Egyszerübb lenne ha kilépnek az eurobol és az zuhan a mélybe. Igy aztán mindenki levegöhöz jutna ott. Butaság amit ök csinálnak az unioban.”
 • 79. elemér 2012. június 23. 17:27
  „Paul Krugman nobel dijas gazdaságszakértönk elmagyarázza a különbséget köztünk és az unio, meg mások között. A mi pénzünk az USA dollár az rugalmas. Az inflációtol nemkell tartani, mert mi azt tudjuk kezelni. Németek viszont befosnak az inflációtol, és keverik a szezont meg a fazont. Gatyaszoritásos teoriájuk rossz, nemvolt eredményes, meg nem is lessz. Ezért kell nekik lazitani, amit fognak is. Közben fujják a magukét. Akinek saját pénze van és abban adós, annak több lehetösége van manöverezni. Mo.-nak saját pénze van, de nem saját pénzében van az adóssága. Óriási különbség, mert kivan téve a piac ingadozásainak.
  http://tinyurl.com/7lkxmj5”
 • 78. elemér 2012. június 23. 14:53
  „Tudod Zeta itt nem úgy jelennek meg a hozzászólások mint ahogy az normálisan kellene. Hétvége, cenzura, este és még folytathatnám. Amit te tudsz ott az roppant korlátolt. Én sokmindent megtudok válaszolni a szabad világbol, amiröl néked dunctod sincs. Türelmem viszont nincs hogy állandóan téged oktassalak.”
 • 77. zeta62 2012. június 23. 13:51
  „76. elemér 2012.06.23. 12:19

  Ennyi volt.
  Saját magadról állítottál ki ismételten bizonyítványt! A víz sem segít rajtad, belül nem tisztít.
  :)
  Beszélgess a vietnámi killerrel, ugyanannyit tudtok. :)
  Tulajdonképpen nem tudom, mit hittem? A fajtátoktól ennyi telik :)
  Mantrázás, ész, önálló gondolatok nélkül.”
 • 76. elemér 2012. június 23. 12:19
  „Zeta én most megyek uszni és majd folytassuk. Te olyan sötét vagy mint egy vödör korom.”
 • 75. zeta62 2012. június 23. 10:20
  „elemér

  Ismered az "ellenségem ellensége a barátom" kifejezést? Lassan "sikerül" összekovácsolnotok egységbe a legtöbb ellenségeteket, bár az arab világban nem is ti vagytok az oka, hanem izrael, titeket azért gyűlölnek, mert őket pártoljátok.

  "Apple cégnek több költö pénze van mint az USA-nak. (BBC)"

  Azért azt erősen kétlem, hogy 15 000 milliárdja lenne.
  A BBC mostanában (is) élen jár az agymosásban, fegyver lett a cionisták kezében. A Homsz városában történt mészárlás is megmutatta, képesek Irakban, vagy tíz évvel ez előtt készült képeket felhasználni, hogy a hazugságaikkal manipuláljanak benneteket, ahogy pl. a sosem volt iraki vegyi fegyverekkel, afganisztáni terrorista bázisokkal. Háborús uszítás, semmi több. Az ilyenek után nem a leghitelesebb.

  Miért is kellene a németeknek állni MINDENKI számláját? Akkora fityiszt fognak mutatni, hogy csak na. Ők megállnak a lábukon, talán a franciákat KEMÉNY feltételekkel meg is mentik, de a többiek megmentésére se szándék, se elegendő erő nincs.
  Ahogy nagy a valószínűsége annak is, hogy a korábban említett háttérhatalmak szándékosan teszik tönkre a versenytársnak indult Európát...”
 • 74. elemér 2012. június 22. 22:59
  „Apple cégnek több költö pénze van mint az USA-nak. (BBC)
  Átlag adósság a GDP-hez viszonyitva nem elég. Kell tudni hogy milyen az adósság, és milyen a gazdaság. Egy versenyképes gazdag ország birja az adósságait fizetni. Egy elmaradott tutyimutyi pedig azt nembirja. Németeknek kell vállalni az unios adósságokat. Kina akarja az olajat ami a ruszki dél-ázsiai tartományokban van. Ruszkik bohóckodnak, mert közös hadgyakorlatoznak és ugyanakkor kina természetes ellenségeit is fegyverzik; India és Vietnam. Mi rakétáinkat D.Korea és Japánba helyeztük. Innen mind kettöjüket gyorsabban eléri. Ezért bohóckodnak nekünk és szövetségeseinknek. Lassu most a világgazdaság, mi majd változtatunk ezen.”
 • 73. szabo1936 2012. június 22. 22:15
  „A jo katonak igy gondolkoznak a haboruban!
  "Kill em all,let God sort them out"”
 • 72. zeta62 2012. június 22. 22:15
  „Bakker! Ez se az én napom! Bocsi modi, az előző ( 71)se ide készült! :(
  Törölnéd? Köszi!”
 • 71. zeta62 2012. június 22. 22:14
  „Az új hozzászólásomat nem osztanád meg?”
 • 70. zeta62 2012. június 22. 22:04
  „Kevés vagy, szót se érdemelsz! :)”
 • 69. szabo1936 2012. június 22. 21:50
  „Hogy kezdodot?
  Tul az Operencias tengeren!
  Vagy egyszer volt holnem volt?”
 • 68. zeta62 2012. június 22. 21:49
  „elemér!

  Ha személyeskedni akarsz, akkor akkor maradj magadnak, a veterán issza szavaidat!

  Ugyanazt mondod, csak sikerként beállítva, mint én :)
  Minden többlet fedezet nélkül nyomatjátok a pénzt. :) Ami ettől biza lufi lesz.
  Az Egyesült Államok államadóssága átlépte a 15 ezer milliárd dolláros határt az amerikai pénzügyminisztérium közlése szerint. Ezzel az Egyesült Államok is azon országok egyike, ahol az államadósság meghaladja a GDP-t.
  (Nem is tudtam, hogy az Apple több tartalékkal rendelkezik, mint a teljes GDP-tek :D ) A Nemzetközi Valutaalap adatai szerint Japán GDP-arányos államadósság-rátája 229 százalék, Görögországé 152 százalék, Olaszországé 120, Írországé 114 százalék. Az uniós átlag 82,5, az euróövezet átlaga 88 százalék.

  A kínai-orosz viszony vagy két éve megváltozott, erről lemaradtál, úgy látom.
  Most épp közös hadgyakorlatokat terveznek, amihez Egyiptom állítólag már engedélyezte a kínai haditengerészet 12 hajójának átvonulását a Szuezi-csatornán. Két hét múlva érnének a szíriai partokhoz. engedélyezte a kínai haditengerészet 12 hajójának átvonulását a Szuezi-csatornán. Két hét múlva érnének a szíriai partokhoz. Az orosz egységek ugyanarra az időre érkeznek meg.
  Ez ugyan 50%-os info, nem megerősített.
  A vietnami háborút nem nyertétek meg, bár nem is vesztettétek el, CSAK el kellett hagynotok, és az ellenségeiteké lett minden, amiért harcoltatok. Az amerikai és az észak-vietnami küldöttség végül a dél-vietnami küldöttség tudta nélkül 1972-ben megállapodott. Vagyis ennyit a szövetségesi hűségről. A békeszerződés aláírása után az Egyesült Államok 1973-ban ki is vonult az országból. ELÉRTÉTEK, AMIÉRT HÁBORÚZTATOK? NEM!
  Ugyanez a kérdés a továbbiakban is:
  Koreában sem nyertetek, máig békekötés van csak, és egy Ír módra megosztott nép. Ez se mondható sikernek.
  Afganisztán egyértelmű kudarc, ugyanaz lesz, mint Vietnámban, nem vesztettetek, de amint kiteszitek a lábatokat, a táliboké lesz minden. Mennyi élet, feleslegesen "kidobva".
  Irak is forró még, ott se maradhattok örökké, dettó Vietnám szindróma.
  Grúzia: az nagy bukta volt.
  Miért nem volt képes megnyerni a háborúkat annak ellenére, hogy gyakorlatilag az egész országot elfoglalták? Azért, mert nem voltak képesek behódoltatni a népet. Ez volt a gond valamennyi háborúval a második világháborút követően. Olyan népek ellen, olyan területeken folytak a háborúk, ahol a népek kitartottak a végsőkig, eltűrve az igénytelen életet, és bár hatalmas nélkülözésben, de kitartottak. Korea, Vietnam, Kambodzsa, Irak, Afganisztán - valamennyi vesztett, vagy vesztésre álló háború azért alakul(t) így, mert nem képesek behódoltatni a népet.
  Ennyi. Lehet ragozni, de a fél világot egyszerre megszállva tartani a végtelenségig, még ti sem tudjátok.”
 • 67. zeta62 2012. június 22. 21:15
  „ooopsz!

  Kedves modi!

  Valahogy elveszett egy félig kész hozzászólásom. :(
  Ha elküldésre került, akkor légyszives töröld!
  KÖSZÖNÖM!”
 • 66. elemér 2012. június 22. 20:58
  „Krugman, nobel dijas gazdaságszakértönk (NYT), igy lássa a helyzetet. Az unio hasonló mint az USA, csupán a hozzá állásban van eltérés. Mi támogassuk a szegényeb államokat szó nélkül, de az unio ezt nem teszi. Azok levannak xarva, és támogassák csak magukat. http://tinyurl.com/6qdr3kv”
 • 65. elemér 2012. június 22. 19:20
  „Ha az adósságot nézzük ott az szintén fontos, hogy milyen fajta, saját pénzében vagy külföldi pénzben adós egy ország. Saját pénzünkben vagyunk mi adóssak. Ezt a pénzt mi nyomtassuk és senkitöl nemkell engedéj. Egy ország gazdasági ereje és versenyképessége is fontos. Versenyképességben pedig kina nem vetélytárs. A mi adósságunk velük szintén hamis. Ez a kereskedelmi mérleg kiegyensujozotlanságábol van. Alacsonyan, aláértékelve tartsák pénzüket és az a sok áru amit mi és a világ kap, nem szintiszta kinai. Rengeteg ott a közös cég. Ez változni fog, mert a globalizmus dinamikus. Mindenesetre az amcsi multiknak nagyon jó ott az üzlet.”
 • 64. elemér 2012. június 22. 18:40
  „Zeta olyan buta, hogy nemis tudom hol kezdjem. Ruszki-kinai barátság az egy marhaság, ép úgy mint Vietnam-kinai barátság. Egyedül a mi barátságunk ami számit valamit a nagyvilágban, és föleg ott. Nézzük akkor az USA adósságot, hogy néz az ki ?
  2011 Januárig 32% állami adósság volt külföldi kézben. Kina, Japan, Brazil, Taiwan, Switzerland, Russia, és U.K. 2011 Májusig Kina volt a legnagyob hitelezö 26%-al. Az igaz hogy megvitatták lehetöségeiket, de az arany befektetés nem izlett nekik. Az nagy rizikóval jár, és könnyen rálehet fázni. Igy van ez más valutával is, ezért a dollár nélkülözhetetlen. (Wiki) Okosabban tenné Zeta ha nyomná az angolt, mert keveseb hülyeséget lotyogna.”
 • 63. szabo1936 2012. június 22. 16:49
  „Szoval Korean nem egy sikertortenet?
  En tob mint 6 evet toltotem Del Koreaban mint katona a DMZ melet 46 eve,hogy egy koreai csaladban hazasodtam amikor eloszor voltam Koreaban akor katonai dictatura volt es nagy szegenyseg.Most Del Korea Azsia egyik legazdagab orszaga es a koreai exportokat autokat,TV,Computert,etc, az egesz volag orszagaiban meg lehet talani es mi van Eszak Koreaban ot meg ehen halnak az emberek es ezrevel szoknek at KInaban,
  SZoval ot sem gyozot az amerikai beavatkozas zeta szerint.Voltal te mar Del-Koeaban az eletedben meg egy napig is?
  Vietnam ot is voltam 3 evig a haboruban es ha hiszed ha nem a US Army egyetlen egy csatat sem vesztet el mi csak kivonultunk onan,
  ES tudod te azt,hogy a jelenlegi Vietnami kormany targyal az amerikai vedelmi miniszterel es szeretne azt,hogy a USA nyison ki egy Naval BasetNa ki it a "KIBItz"”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetési kedvezményt kérne a NAV-tól? - változtak a szabályok

Az idei év elejétől változtak az adóhatóságtól kérhető fizetési kedvezmény benyújtásának szabályai - hívja fel a figyelmet NAV. Tovább olvasom