Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Az OTP pénztára határidőre átadta átlépő tagjainak vagyonát

Az átadott vagyon piaci értéke a május 31-i árfolyamon számolva 685 milliárd.

Határidőre átadta az OTP Magánnyugdíjpénztár az átlépő tagjainak vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak (ÁKK) - közölte a pénztár pénteken az MTI-vel. "Az OTP Magánnyugdíjpénztár 2011. június 8-án maradéktalanul és problémamentesen átadta a társadalombiztosítási rendszerbe átlépett tagok vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak" - olvasható a közleményben.

Az átadott vagyon piaci értéke a május 31-i árfolyamon számolva 685 milliárd - pontosan 685.038.776.884 - forint volt. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a nyugdíjpénztár július 20-ig visszaigényli a tagoknak visszafizetendő összeget. Ezt követően, az augusztus 31-i határidőig minden volt nyugdíjpénztári tagnak eljuttatja az őt megillető kifizetést, illetve az elszámolásról szóló levelet. Az OTP Magánnyugdíjpénztár volt tagjai július 15-től a társaság honlapján tudnak tájékozódni az őket illető tagi kifizetések mértékéről. Az OTP Magánnyugdíjpénztár több mint 18 ezer tagjának mintegy 40 milliárd forintos megtakarítását gyarapítja tovább a jövőben.

Június 2-án a Stabilitás Pénztárszövetség azt közölte, hogy rendben megkezdődött a pénztári vagyon átadása. Az állami rendszerbe visszalépő magán-nyugdíjpénztári tagok után átutalandó teljes vagyon értéke az előzetes adatok alapján meghaladhatja a 2.800 milliárd forintot, a visszalépő tagok számára kifizetendő összeg pedig a 260 milliárdot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővült az internetpiac, egyre kevesebb vezetékes telefon

Az internet-előfizetések száma 2011. március végén már meghaladta a 3,4 milliót. Tovább olvasom