Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Az Ön heti fizetését hány perc alatt keresi meg Ronaldo? Most kiderül!

Hány évig kell(ene) dolgoznia ahhoz, hogy annyi bért kapjon, mint Messi egyetlen szezon alatt? Azt is megtudhatják, hogy öt szakmában, mennyi az átlagbér Magyarországon. Szavazások.
Hány perc alatt keresi meg Ronaldo és Messi az Ön heti fizetését?

Mint azt korábbi publicisztikánkban jeleztük, a BBC remek anyagának köszönhetően bárki könnyedén kiszámolhatja, mennyit fizetést kap korunk legnépszerűbb sztárfocistáihoz képest.

Ahhoz, hogy elvégezzük az érdekes összehasonlítást, a következő lépéseket kell megtenni a BBC oldalán. Az éves fizetés bruttó értékét szükséges beírni a kalkulátorba; utóbbi annyira okos, hogy a világ összes pénznemével, tehát forinttal is tud számolni.

Ezt követően a honlapon rögtön megjelenik, miszerint Ronaldónak, Messinek és még pár világklasszisnak hány óra, vagy inkább perc szükséges ahhoz, hogy megkeresse bármelyikünk heti fizetését.Magyarországon 239 300 forint a havi bruttó átlagfizetés - Ronaldo ennyi idő alatt kortyol kis vizet a pálya szélén  

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 239 300 forint volt a havi bruttó átlagkereset hazánkban idén január és március között. C. Ronaldo évente 18,2 millió euró fizetést kap a Real Madridtól; igazán nem szeretnénk felbosszantani Olvasóinkat, de ebben az összegben a szponzori pénzek nincsenek is benne.

Ez azt jelenti, hogy a portugál klasszisnak összesen 9 percre van szüksége ahhoz, hogy a heti bruttó magyar átlagbért zsebre vágja.

Aki a jelenlegi bruttó átlagbérben részesül, összesen 1184 évig kell(ene) "gályáznia" ahhoz, hogy Ronaldo egyetlen évi fizetését elkönyvelhesse. Ezt nevezik lehetetlen küldetésnek.


C. Ronaldo góljai évente 18,2 millió eurót érnek a Realnak - fotók: Kisalföld-archívum
C. Ronaldo góljai évente 18,2 millió eurót érnek a Realnak - fotók: Kisalföld-archívum


A Fizetések.hu-t pedig azért hívjuk segítségül, hogy néhány szakma esetében feltérképezzük a magyar béreket. Utóbbi oldal számításait egyébként nem statisztikusok készítik, hanem a látogatók által írt, saját fizetések alapján átlagolják a béreket foglalkozásonként. Az adatbázis több tízezer hazai munkavállaló válaszai segítségével jött létre, illetve módosul folyamatosan.Messi éves fizetéséért 1035 éven át kell(ene) gyógyítaniuk az orvosoknak a magyar egészségügyben 

Második körben hasonlítsuk össze az orvosok és Messi fizetését. Hazánkban a doktorok havi bruttó átlagbére 313 065 forint, míg a Barca zseniális argentin támadója évi 20,8 millió euró fizetésben állapodott meg a katalán klubbal.

Nos, Messinek 10 percre van ahhoz szüksége, hogy megkeresse, amiért a magyar egészségügyben az orvosok egy hétig küzdenek. Ha a doktorok az argentin csatár éves fizetését el akarnák érni, akkor a küzdelem kilátástalanul hosszúnak bizonyulna: 1035 esztendőn át kellene gyógyítaniuk ahhoz, hogy összegyűjtsék a 20,8 millió eurót.


Messi zsenialitása minden pénzt megér a Barcának
Messi zsenialitása minden pénzt megér a Barcának


Robben és a középiskolai tanárok esete


Következzen egy magyar középiskolai tanár és Arjen Robben fizetésének összehasonlítása. Előbbiek magyarországi havi bruttó átlagbére 250 256 forint, míg a holland csatár évi 8,1 millió eurót kap a Bayern Münchentől.

Tekintettel arra, hogy Robben bére jócskán elmarad Ronaldóétól és Messiétől, a holland gólzsák 22 perc alatt keresi meg azt a pénzt, amiért az itthon tanító középiskolai tanárok hétfőtől vasárnapig hajtanak. Robben éves fizetését 469 év alatt szednék össze középiskolai tanáraink.

Robben fizetése messze elmarad Messiétől
Robben fizetése messze elmarad Messiétől


Buffon a nyugdíj előtt is 12 perc alatt megkapja a könyvelők heti átlagbérét

Következő példánkban a Magyarországon dolgozó könyvelők és a veterán olasz kapust, Gianluigi Buffon bérét állítjuk párhuzamba. A könyvelők havi bruttó átlagbére 232 719 forint, míg a 38. életévében járó Buffon 13,5 millió eurós fizetést alkudott ki a Juventus vezetőitől.

Ennek megfelelően nem meglepő, hogy a remek hálóőr alig 12 perc alatt megkeresi a könyvelők heti átlagbérét, míg utóbbiaknak 831 évre volna szükségük ahhoz, hogy összeszedjék azt a pénzt, amit Buffon egyetlen szezon alatt "összevéd".


Buffon: vén kecske is megnyalja a showt
Buffon: vén kecske is megnyalja a showt

Lehet, hogy menő a beszerzési vezetők fizetése - de nem Mourinho éves fizetéséhez képest 

A honi autóiparban a műszaki tervezők havi bruttó átlagbére 374 117 forint, ami jól hangzik, de ennél is jobban hangzik a rebellis Zlatan Ibrahimovic éves 14,6 millió eurós párizsi gázsija.

A botrányhős Ibra 19 perc alatt keresi meg tehát azt a pénzt, amiért az átlag magyar műszaki tervezők 168 órán át "gürcölnek". És 527 éven át, ha annyi pénzt szeretnének hazavinni, mint a svéd csatár egyetlen bajnoki év alatt Párizsban.

Gólöröm Ibra módra
Gólöröm Ibra módra


Végezetül, vessük össze a beszerzési vezetők havi bruttó átlagbérét (551 069 forint) és korunk labdarúgásának legellentmondásosabb egyéniségének, Jose Mourinhónak 8,5 millió fontos fizetését.


José Mourinho megosztja a (futball)világot, de jelenleg ő az egyik legtöbbet kereső edző
José Mourinho megosztja a (futball)világot, de jelenleg ő az egyik legtöbbet kereső edző


Nos, a portugál mester összesen 43 perc alatt keres annyi pénzt, amennyiért a beszerzési vezetők egy héten át dirigálnak beosztottjaiknak. Mourinho éves, Chelseatől kapott fizetését pedig 236 év alatt gyűjtenék össze az itthon dolgozó beszerzési vezetők.


Számolgassanak kedvükre!

Ha a saját fizetésükkel szeretnének számolni, akkor számológépet elő, a havi bruttó bérüket szorozzák meg tizenkettővel, majd ide kattintva válasszák ki kedvenc játékosukat.

Ha pedig más és más magyar átlagbérekkel kívánnak próbát tenni, itt találják meg a Fizetések.hu összes adatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok az uniós átlagnál kevésbé elégedettek az életükkel

Magyarország az uniós átlagnál elégedetlenebb, de a megkérdezettek a közepesnél jobbra értékelték… Tovább olvasom