Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Az Alcufer Kft. kapta a Környezet Védelméért Díjat

A győri székhelyű Alcufer cégcsoport által kezelt hulladékok mennyisége 2009-ben meghaladta a 700 ezer tonnát.

Az idén a cégek kategóriájában az Alcufer Kft., a magánszemély kategóriában pedig Galli Miklós nyerte el a Környezet Védelméért Díjat. A díjakat Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át szombaton este Budapesten, a X. Környezetvédelmi Bálon - közölte a környezetvédelmi tárca sajtóirodája az MTI-vel.

A díjat 2000-ben alapította a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége azzal a céllal, hogy erkölcsi támogatást biztosítson a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és szolgáltatási tevékenységet folytató környezetvédelmi vállalkozásoknak és kimagasló környezetvédelmi munkásságot felmutató személyeknek. A felhívásra beérkezett pályázatokat a szövetség elnöksége bírálta el.

A közlemény szerint az Alcufer cégcsoport által kezelt hulladékok mennyisége 2009-ben meghaladta a 700 ezer tonnát, amelynek jelentős részét a fém, illetve a fémtartalmú kiselejtezett eszközök, berendezések, járművek, elektromos és elektronikai hulladékok tették ki. A cég a megváltozott hulladék-összetétel, valamint a feldolgozandó anyagmennyiség folyamatos növekedése miatt telepíttetett egy 2,2 milliárd forint összértékű, modern hulladék-feldolgozó berendezést (shredder), amely évi 120 ezer tonna gépjárműroncs, nagyméretű elektromos és elektronikai termék szakszerű feldolgozására, anyagainak megfelelő szétválasztására alkalmas. A beruházással 50 új munkahely létesült, és a hozzá kapcsolódó beszállítói hálózatot is figyelembe véve további 150 főnek biztosít munkát.Galli Miklós a Duparec Kft. alapítója, a hazai hulladékhasznosítás egyik kiemelkedő alakja, a MGYOSZ Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, az Országos Környezetvédelmi Tanács tagja. Nemzetközi kapcsolataival a környezetvédelmi ipar magyarországi megteremtéséhez és fejlesztéséhez is aktívan hozzájárult, európai szintű elismertséget szerzett.

Olvasóink írták

  • 1. Jaga77 2010. június 29. 11:26
    „Gyönyörű mondhatom! Még hogy egy ilyen cég ilyen díjat kapjon! Szégyen! Ez Magyarország! Ez a jóérzésű emberek ötleteinek megcsúfolása!Gúnyt űznek a törvényből! Ez olyan arcul köpés, mint ha Al Capone megkapta vola a becsületrendet, meg a Nobel békedíjat! Még szerencse, hogy az ENSZ környezetvédelmi nagydíjat sohasem kaphatják meg! Korrupcióval csak egy olyan vadkapitalista országban lehet előnyöket elérni, mint a miénk! Ez a cég naponta égette le az autófelnikről a gumikat! Ez a módszer, így jutnak a felnikhez. Egyszerű, de szörnyen környezet és egészségromboló! Kíváncsi lennék ezek után a napi 12 órát dolgozó (szerintem csak 8 órára és minimálbérre bejelentett) emberek egészségi állapotára egy pár év múlva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencmillió dolláros fizetés a GM főnöknek

A 9 millió dollárból 1,7 milliót fizetés, 7,3 milliót pedig opciós részvények formájában kap. Tovább olvasom