Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

A Graboplast nyilvános társasággá alakul

Egyelőre nem biztos, hogy bevezetik-e a tőzsdére a győri székhelyű társaság papírjait.
A társaság nyilvános részvénytársasággá (nyrt.) alakításáról döntöttek a Graboplast Zrt. tulajdonosai, de egyelőre nem biztos, hogy bevezetik-e a tőzsdére a győri székhelyű társaság papírjait - közölte az esetleges tőzsdei bevezetés előkészítéssel megbízott Equilor Befektetési Zrt. kommunikációs ügynöksége szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint leghamarabb 2014 utolsó negyedévében lehet a bevezetés, de a Graboplast menedzsmentje a tőzsdei megjelenés mellett más, egyidejű forrásbevonási lehetőségeket is vizsgál, így még nem tekinthető bizonyosnak, hogy a társaság végül megjelenik-e ismét a Budapesti Értéktőzsdén.

Július közepén, sajtótájékoztatón beszélt arról Jancsó Péter elnök-vezérigazgató, hogy visszatérhet a Graboplast a Budapesti Értéktőzsdére, mivel azt fontolgatja, hogy a Tatabányán megvalósuló 6 milliárd 285 millió forintos beruházásához szükséges pénz egy részét tőzsdén keresztül teremti elő.

A közlemény szerint a jövőre megvalósuló tatabányai beruházásához, amelynek eredményeként eddigi termékpalettájában nem szereplő padlóburkolókat állíthatnak elő, 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társaság, amely 4,2 milliárdos forrásbevonást tervez az ősz folyamán.

Jelezték, a hiányzó rész előteremtésére külföldi befektetési, valamint magyar befektetési- és kockázati tőkealappal is tárgyalnak.
Közlésük szerint az Equilor Befektetési Zrt. már elkezdett dolgozni a Graboplast esetleges tőzsdei megjelenésével kapcsolatos feladatokon, amelyek több hónapot vehetnek igénybe, ám egy tőzsdei megjelenés függ az éppen aktuális tőzsdei klímától is.

Az MTI érdeklődésére - konkrétumok említése nélkül - azt jelezték: amennyiben a Graboplast tulajdonosai meghozzák végleges döntésüket, a nyilvános részvénytársasággá alakuláshoz is több újabb közgyűlési döntés szükséges.

A Graboplast a múlt évet 16,9 milliárd forintos árbevétellel zárta, ebből 15,5 milliárd volt a 80 országból származott export bevétel. Az üzemi eredménye 1,23 milliárd, míg az adózott eredménye 650 millió forintot tett ki. Alkalmazottainak száma 550.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedő bevétel, csökkenő nyereség a Zwack Unicumnál

A vállalat üzemi eredménye 23,9 százalékkal, 435 millió forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Tovább olvasom