Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

20 szál lesz egy dobozban, de drágul a cigaretta

A dobozokba jövő májustól 19 helyett 20 szál kerül, azonban ezzel arányosan a cigaretta ára is növekedni fog nagyjából öt százalékkal.
Jövő év májusától az új uniós dohánypiaci szabályozás Magyarországon is hatályba lép. 19 helyett legalább 20 szál lesz a dobozban és arányosan drágul a cigaretta paklija, azt ugyanis a jogalkotó eleve tiltja, hogy a gyártók forgalmuk megtartása érdekében az átálláskor kedvezményekkel próbálják megfogni a fogyasztókat - írja a nol.hu.

Iparági becslések szerint az eddigi 19 szálas dobozok ára a plusz egy szállal arányosan, azaz öt százalékkal fog drágulni jövő májustól, amikor a javaslat életbe lép. A dobozok méretén nem kell majd változtatni, mert a gyártók meg tudják oldani, hogy több szál változtatás nélkül elférjen az eddig használt dobozokban.

A törvény szerint a doboz eddiginél jóval nagyobb részén lesz dohányzástól elrettentő képezért a gyártóknak mindenképp pluszköltség lesz a csomagolás újratervezése. Az új szabályozás az ízesített termékeket is betiltja, ez alól egyedül a mentolos cigi a kivétel, amit csak 2020 után tiltanak be.

A cigarettásdoboz méretének szabályozásával a törvényhozók elvileg a rászokást próbálják megakadályozni. Úgy vélik, ha elég sok cigarettát gyömöszölnek egy dobozba, úgy a termék ára önmagában is elriasztó lehet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek éjfélig még beküldhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj

A határidő június elsején lejárt, a kimagaslóan sok megkeresés miatt azonban a Nébih június 5.,… Tovább olvasom