Foci VB 2014 Brazília

2014.07.06. 15:05

A holland és a Costa Rica-i kapitány is elégedett

A holland és a Costa Rica-i szövetségi kapitány is elégedetten tekintett vissza a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szombati második negyeddöntőjére, amelyben az európai csapat gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban legyőzte riválisát.

A holland kispadon ülő Louis van Gaal főként a "szétlövés" előtti taktikai húzásáról beszélt, ugyanis a 120. percben lecserélte Jaspen Cillessen kapust Tim Krulra.

"Bejött a váltás. Már a meccs előtt tudtam, hogy ha 11-esek lesznek, Krult állítom a kapuba, mivel magasabb, és nagyobb a fesztávja. Nemcsak a saját büntetőinkre készültünk, hanem az ellenfélére is" - közölte a szakvezető, aki ősszel már a Manchester United edzéseit irányítja.

A váratlan csere láttán a közép-amerikaiak középpályása, Celso Borges is elcsodálkozott:

"Még sosem láttam ilyet. De igazuk lett, mert Krul két 11-est is kivédett."

A Costa Rica-i kapitány ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy emelt fővel térhetnek haza a vb-ről:

"Veretlenek maradtunk a világbajnokságon a rendes játékidőben, és megmutattuk a világnak, hogy mit tudunk. Keylor Navas személyében pedig van egy briliáns kapusunk."

Hollandia egymás után másodszor, összességében pedig ötödször jutott el az elődöntőig, s a fináléért az argentinokkal mérkőzik majd szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!