Életstílus

2014.04.25. 15:01

Rekordszámú nő a Time 100 legbefolyásosabb személyisége között

Rekordszámú, 41 nőt választottak be idén az amerikai Time magazin 100 legbefolyásosabb személyisége közé.

A time.com honlapon öt kategóriába - titánok, pionírok, művészek, vezetők, ikonok - sorolták a legbefolyásosabbnak ítélt személyeket, sorrendet azonban nem állapítottak meg közöttük.

A nők között megtaláljuk mások mellett Beyoncé amerikai énekesnőt, Janet Yellent, az amerikai jegybank első női elnökét, Serena Williams amerikai teniszezőt, Hillary Clinton amerikai politikust, az USA volt külügyminiszterét és Angela Merkel német kancellárt.

Beyonce is ott van a listán.

Beyonce is ott van a listán.
A "férfiak mezőnyében" nagy szeletet hasítanak ki a politikai vezetők, köztük Barack Obama amerikai, Vlagyimir Putyin orosz, Hasszán Róháni iráni, Abdullah Gül török és José Mujica uruguayi elnök, Abe Sinzó japán miniszterelnök, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és John Kerry amerikai külügyminiszter.

A színészek között találjuk az amerikai Matthew McConaugheyt és Robert Redfordot, az "ikonok" között pedig megfér egymás mellett Ferenc pápa és Cristiano Ronaldo portugál focista. A lehallgatási botrányt kirobbantó Edward Snowden is a Time válogatásába került.
Ami a nők számát illeti, az eddigi rekordot a 2012-es lista tartotta, amelyben 38 hölgy szerepelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!