Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Veszélybe kerülhet a pápai futballcsapat?

A labdarúgó első osztályban a bentmaradás elkerüléséért küzdő Lombard Pápa Termál FC léte is veszélybe kerülhet azáltal, hogy a Kézizálog Zrt. tulajdonosa szerdán önfeljelentést tett Budapesten a rendőrségen.
A nyomozás csalás gyanújával indult, az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot.

Ez a hír még akkor is megrendítheti a pápai klubot, ha annak nem a Kézizálog Zrt. a tulajdonosa, hanem a szintén a Lombard-cégcsoporthoz tartozó, sportszolgáltatásokkal foglalkozó Új Lombard Kft.

A cég honlapja szerint a társaság ügyvezetését a csaknem kizárólagos (99,5 százalékos) tulajdonos, Bíró Péter látja el, aki a Lombard Kft.-ben, a Kézizálog Zrt.-ben és az Új Lombard Kft.-ben is érdekelt.

Dr. Áldozó Tamás polgármester: „Nehéz megjósolni, hogy a Lombardnál történtek milyen hatással lehetnek a pápai labdarúgásra."

A Lombard Pápa Termál FC-nél nem kívánták kommentálni a tegnapi hírt.

Készségesen állt a Kisalföld rendelkezésére dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere.

„A pápai profi csapatot az Új Lombard Kft. működteti, az önkormányzat vele van szerződéses jogviszonyban. Ennek részeként évente legfeljebb ötvenötmillió forint támogatást ad a város az együttesnek. A szerződés 2004 óta folyamatosan él és az együttes eddig mindig teljesített is, hiszen legutóbb például az MTK ellen lépett pályára az NB I-ben. Az utánpótláscsapatokat a PELC működteti, amelynek szervezeti, pénzügyi kapcsolata nincs a profi klubbal. A PELC támogatásában is szerepet vállal az önkormányzat. Azt nehéz megjósolni, hogy a Lombardnál történtek milyen hatással lehetnek a pápai labdarúgásra" – fogalmazott a polgármester.

Lombard felirattal a Pápa a Győri ETO elleni márciusi mérkőzésen. Fotó: Kisalföld-archívum
Lombard felirattal a Pápa a Győri ETO elleni márciusi mérkőzésen. Fotó: Kisalföld-archívum


Bíró Péter, a Lombard-cégcsoport tulajdonosa 1996 novemberében jelent meg először a magyar futballban. Előbb Lombard FC Tatabánya, majd Szombathelyen Lombard FC Haladás néven működtetett csapatot. Pápára 2004-ben érkezett, tizenegy éve szerepel Lombard névvel is a helyi együttes. Kérdés, hogy ezek után meddig. Könnyen elképzelhető, hogy hasonló sorsra jut, mint nemrégiben a szomszédvár Győri ETO az őt tulajdonló Quaestor-csoport botránya miatt. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingázók kérdéseire válaszolunk

Olvasóink kérésére a családi pótlékkal, a táppénz alatti felmondással, az újrafoglalkoztatási… Tovább olvasom