Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Utolsó óra program a nyugat-dunántúli földek visszaszerzéséért

Második nekifutásra elfogadta a Vas Megyei Közgyűlés azt a jobbikos javaslatot, amely a térség zsebszerződéseinek feltárását végző ideiglenes bizottság felállítását kezdeményezte.

2001 nyarán Orbán Viktor határozottan kijelentette: „Az osztrák vircsaftnak véget kell vetni!" Majd elszántságát nyomatékosítva enyhén fenyegető stílusban üzent a sógorok befektető kedvű gazdáinak: örüljenek az osztrákok, akik földet vásároltak Magyarországon, hogy ép bőrrel megúszhatják! A jelenleg regnáló kormánypártok földvédelmi aktivitása azonban a nullával egyenértékű, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a magyar föld és víz alkotmányos védelmére vonatkozó jobbikos javaslatot név szerint utasították el  - közölte Rába Kálmán megyei közgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei alelnöke.

Idén nyáron Bana Tibor és Magyar Zoltán földvédelmi razziát tartott Vas megyében, amely során többek között az is bebizonyosodott, hogy az osztrák „vircsaft" fénykorát éli, hiszen a nyugati határszélen található termőföldek mintegy 70-80 százalékát szerezték meg törvénytelenül vagy a kiskapuk kijátszásával, mindenesetre spekulatív céllal.

A problémák helyi, hatékonyabb orvoslására született az a jobbikos javaslat, amely szerint egy, a Vas Megyei Közgyűlés hatáskörébe tartozó ideiglenes bizottság – a megfelelő törvényi háttérrel kiegészülve – kifejezetten a térségben található termőföldek tulajdonviszonyait vizsgálja és nem utolsó sorban a hosszú távú bérleti szerződésnek álcázott „zsebszerződések" feltárásában segédkezzen. A javaslatot a kormánypárti képviselők májusban – nyilván politikai megfontolásból – elutasították.

Az elmúlt hónapok során a „külföldi tulajdonosok" azonban olyan élővilág- és természetpusztításba kezdtek, hogy a megismételt jobbikos javaslat létjogosultsága immár megkérdőjelezhetetlenné vált. A Vas Megyei Közgyűlés kormánypárti képviselői múlt hét péntekén – két tartózkodás mellett – zöld utat adtak a földvédelmi törekvéseknek.

Az ideiglenes Vas megyei földvédelmi bizottság működési struktúráját a napokban alakítjuk ki, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Vas megyei szervezete a Mezőgazdasági kabinet segítségével egy rövid, ugyanakkor velős cselekvési tervet készít a minél eredményesebb munkavégzés érdekében. A bizottságban tevékenykedő tagok számára elengedhetetlen lesz a kitartó és töretlen hivatástudat, hiszen a legfrissebb információink szerint Vas megye földjei felől jelentősebb izraeli befektetőcsoportok érdeklődnek, sőt Rádóckölked térségében már megjelentek az országhódítók - zárult a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek egy zalai szocialista politikus ellen

Csalás és magánokirat-hamisítás miatt vádat emelt az ügyészség Kiss Ferenc, az MSZP zalaegerszegi… Tovább olvasom