Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Újabb játékok uniós pályázatból a kislődi Sobri Jóska Kaland- és Élményparkban

A Trend 82 Kkt. közel 50 millió forint uniós támogatást nyert a "Turisztikai szolgáltatások fejlesztése" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt, melynek előkészítésében és menedzselésében az Inventio Consulting Kft. turisztikai tanácsadó cégként, míg az Art Média Reklámügynökség Kft a kommunikációs feladatok ellátásában vett részt, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A 110 millió forintos összköltségvetésű beruházásból a kislődi kalandparkba nyolc új játékot szereltek fel, és új munkahelyeket is teremtettek.

Egy család álmával kezdődött, 2009 júniusában megvalósult, most pedig újabb játékokkal gazdagodott a kislődi Sobri Kaland- és Élménypark. Az új játékok ünnepélyes átadása 2012. július 26-án történt meg.

- Közép-Európa legszínesebb élményparkjává szeretnénk fejleszteni ezt a helyet – mondta az új játékok avatását követő sajtótájékoztatón Jáger Balázs, a park egyik ügyvezetője, aki édesapjával, Jáger Jánossal és öccsével, Jáger Dáviddal együtt valósította meg a családi álmot.

– Családi vállalkozásunk, a Trend 82 Kkt. közel 50 milliós forint uniós támogatást nyert a "Turisztikai szolgáltatások fejlesztése" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A 110 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nem csupán új játékokat vásároltunk és szereltünk fel, hanem új munkahelyeket is teremtettünk.

Álmaink még vannak: szeretnénk megépíteni egy 800 méter hosszú bobpályát és egy 100 szobás wellness-szállodát. Jáger Balázs köszönetet mondott a projekt menedzseléséért az Inventio Consulting Kft-nek, valamint a kommunikációs feladatok ellátásáért az Art Média Reklámügynökség Kft-nek, és a kivitelezésben, megvalósításban közreműködő további vállalkozóknak.

Somogyi Anna, Kislőd polgármestere jó dolognak tartja, ha egy településen egy olyan vállalkozás tevékenykedik, amely folyamatosan fejleszt. Elmondása szerint a Jáger család egész vagyonát ebbe a projektbe fektette, aminek köszönhetően Kislődön ismeretlen fogalom a munkanélküliség, mert az ott lakók egy része a kalandpark építésében vett részt, egy másik része pedig ott dolgozik.

- Veszprém megyében eddig 21 nyertes pályázat volt a turizmus területéről – közölte Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott. – A Sobri Kaland- és Élménypark pályázatával kapcsolatban éppen egy évvel ezelőtt született meg a döntés, a kivitelezés pedig idén januárban kezdődött, tehát rekordidő alatt történtek az események.

A pályázatíró és a projektet menedzselő Inventio Consulting Kft. ügyvezetője, Szíjártó Orsolya visszaemlékezett arra, hogy a cég kapcsolata a kislődiekkel még 2004-ben egy SAPARD-program kapcsán indult el. Akkor még álmában sem gondolta senki, hogy a település melletti elhagyatott területen egyszer majd egy ilyen csodálatos létesítmény várja a kikapcsolódni vágyókat.

A sajtótájékoztató résztvevői Molnár Tamástól, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatójától megtudták, hogy a 2007-től 2013-ig tartó Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program keretében a pályázati pénzek 22,7 százaléka ment eddig a turizmus fejlesztésére.

A rendelkezésre álló 38 milliárd forintból 28 milliárdot költöttek el 2012-ig. Augusztus 31-éig további 3,5 milliárdra pályázhatnak azok a vállalkozások, intézmények, amelyek turisztikai célú fejlesztéseket terveznek, és 3,9 milliárd forint fordítható egészségügyi turisztikai célú fejlesztésekre.

A kaland- és élményparkról, valamint a fejlesztésről bővebb információ a http://www.bakonyikalandpark.hu oldalon található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi 2011: A Nyugat-magyarországi Egyetem ponthatárai

A soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem összes induló képzésének felvételi ponthatárát… Tovább olvasom