Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Tragédia! Halálos áramütés ért egy fiatalembert

Egy 33 éves férfi halt meg egy családi ház felújításánál, amikor eddig tisztázatlan okból megrázta egy cserépfelhordó gép.

A nyugat.hu információja alapján egy ember meghalt, egy ember megsérült csütörtökön a késő délutáni órákban Jákon. A rendőrség megerősítette információinkat a halálesetről, de azon kívül, hogy foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás mást nem közöltek.

A nyugat.hu kiderítette, hogy a 33 éves, Szombathelyen biztonsági őrként dolgozó férfi a takarításban segített volna a családi ház felújításánál. Október hatodikán Szombathelyről béreltek egyelőre meg nem nevezett személyek egy cserépfelhordó gépet, ami állítólag nem működött megfelelően a jáki helyszínen, ezért visszavitték. (Információink szerint a telepen újból kipróbálták és ekkor működött.) A kölcsönző egy másik gépet adott a megrendelőknek és ezzel már a munka egy részét elvégezték.

Fotó: Tánczos Mihály, nyugat.hu
Fotó: Tánczos Mihály, nyugat.hu

A délutáni órákban megkezdték a motor leszerelését. A későbbi áldozat két kézzel fogta a motort, amit előtte nem áramtalanítottak. Mellette állt ismerőse, aki ácsként dolgozott a felújításnál és bal kézzel fogta a motort. Eddig tisztázatlan okokból mindkét férfit áramütés érte. A 29 éves ács érezte az áramütést, de nem lett komolyabb baja, a 33 éves férfi viszont azonnal összeesett. Úgy tudjuk, a mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem tudták visszahozni.

Úgy tudjuk, a kórházból pénteken elengedett 29 éves férfi megfelelő, munkavédelmi lábbelit viselt, míg az elhunyt tornacipőben volt. A nyugat.hu beszélt az áldozat szüleivel is, akik kérték, hogy fiuk neve ne jelenjen meg. Az édesanya elmondta, hogy négy éve veszítette el a másik fiát, így hatalmas csapás volt neki, amikor kora este szaladtak hozzá, hogy menjen, mert nagy baj van. A mentők akkor még küzdöttek az egy gyermekes édesapa életéért. Az elhunyt szülei is abban az utcában laknak, ahol a baleset történt.

A rendőrség lefoglalta a cseréphordó gép motorját és kábeleit és vizsgálják, kit terhel felelősség a halálos baleset miatt. Úgy tudjuk, a házban tartózkodók semmit nem vettek észre a balesetből. Bár két televízió is működött a házban, a halálos áramütés idején semmilyen zavar nem jelentkezett a ház elektromos rendszerében.

Szeptember végén két munkás szenvedett halálos áramütést a Vas és Veszprém megye határán fekvő Dabroncon és többen súlyosan megsérültek, amikor az állványuk hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez.

Előzmények:

Csütörtökön délután Jákon egy családi ház felújításakor halálos áramütést ért egy fiatalembert.

A vasnepe.hu információi szerint társa könnyebben sérült, ő már otthon lábadozik. A portál úgy tudja, a tragédiát az okozta, hogy egy munkagép zárlatos lett.

A hírt Leibinger Eszter, a Vas megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, de az egyik érintett kifejezett kérésére további részleteket nem közölt az ügyről.

Képünk illusztráció. Forrás: internet
Képünk illusztráció. Forrás: internet


- A Vas megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 9. tati 2011. október 10. 09:05
  „8 GOLDMUND!
  látszik,hogy laikus vagy.(DE EZ NEM GOND,ÉS NEM SÉRTÉSNEK ÍRTAM).
  a kismegszakító lekapcsolása csak az emberi szervezetre extrém áramoknál történik meg.
  egy ilyen motoros 3 fázisú rendszerben lehet hogy kb 20A-es kismegszakítók vannak bekötve.
  Ilyen gépeknél az üzemeltetést EL SEM SZABAD KEZDENI az ún.ÉLETVÉDELMI megszakító,(FI relé)
  nélkül.aminek az a feladata,hogy a rendszerben a kis szivárgó áramok kb 40mA esetén(fázisról pl a géptest felé)még időben lekapcsolja az egész rendszert!!!
  itt gondolom ez sajnálatosan hiányzott.
  sajnos ez hiába kötelező,előszeretettel feledkeznek meg róla a munkák során,mert sok helyen van mók,és a védelem el sem engedi indítani a gépet.
  sajnos ez az eredménye,ha kihagyják...
  részvétel a családnak.”
 • 8. Goldmund 2011. október 10. 08:04
  „Ha áramütés érte, akkor a testén keresztül rövidzárlat keletkezett. De akkor hogyhogy nem kapcsolt le a kismegszakító? Én is attól tartok, valami szabálytalan "házi buhera" volt az elektromos hálózatban.”
 • 7. esőcsepp 2011. október 09. 22:14
  „Ez borzasztó.....:(( Őszinte részvétem a családnak!:(”
 • 6. quaestor 2011. október 09. 21:35
  „Ez nagyon szomorú. Őszinte részvétem a családnak.”
 • 5. blaze 2011. október 09. 21:10
  „El kellene gondolkodni, hogy az újraélesztést kötelezően tanítani kellene, mert amíg a mentők kiérnek, gyakorlatilag nem marad esély keringés nélkül! Részvétem a családnak!”
 • 4. Patriot 2011. október 09. 19:30
  „Nehéz elképzelni, hogy mind a két kölcsönzött felvonó rossz volt. Inkább az áramvételi forrás körül lehetett egy kis házi buhera. Háromfázisú motorokhoz való hosszabbítók, úgynevezett fordítók nélkül életveszélyes rögtönzések születhetnek.

  Sajnálom ami történt.”
 • 3. lacivélemény 2011. október 09. 19:29
  „Őszinte részvétem a családnak...”
 • 2. CsabaKiraly 2011. október 09. 19:16
  „Szomoru eset.”
 • 1. paris18 2011. október 09. 18:28
  „Szegény szülők”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áramütés ért egy fiatalembert Jákon

Jákon egy családi ház felújításakor halálos áramütést ért egy fiatalembert. Tovább olvasom