Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Tömeggyártás Sanyo dorogi üzemében

Megkezdődött a tömeggyártás a Sanyo dorogi napelem-összeszerelő üzemének mindkét gyártósorán. A beruházással a cég 300-nál több új munkahelyet létesített.

A cég tájékoztatása szerint a létesítmény Európa egyik legkorszerűbb napelem-összeszerelő üzeme, létrehozását uniós források és a magyar költségvetés is támogatta.

A 4,5 milliárd forintos beruházást az Európai Unió és a magyar költségvetés közel 900 millió forinttal segítette - mondta el korábban, a fejlesztés indulásakor a társaság adminisztrációs vezetője.

Horváth Csaba hozzátette, a "SOLAR III" üzembe állításával 2011 januárjára évente 315 Megawatt teljesítményű napelemet szerelnek össze és 30 százalékkal bővül az európai exportra termelő gyár kapacitása.
A Solar III-as gyáregységet egy korábbi csarnokból alakították ki, termelőterülete 9.000 négyzetméter, 3,7 milliárd forint a technológiai fejlesztés értéke.

A Sanyo első magyarországi gyára 1999-ben épült fel a Dorogi Ipari Parkban, légkondicionálókat, mobil telefonok és kéziszerszámok akkumulátorait és tölthető elemeket készítettek, a foglalkoztatottak létszáma 2007-ben elérte az 1.350 főt.

A társaság 2005-ben ide telepítette a napelem modulok összeszerelését, 2007-ben indult a második napelem gyár tömegtermelése. A mostani bővítéssel az üzem eléri a korábbi létszámot és a legnagyobb napelem-panel összeszerelő vállalat a Sanyo csoporton belül.

A Sanyo gyártja jelenleg az egyik leghatékonyabb, fotovoltaikus napelemet, amely a visszavert fényt is hasznosítja, árnyékban is működik. A vállalat 2007-ben a világ napelemgyártói között a 10-11. helyet foglalta el, 2012-re az első négy közé szeretne kerülni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megasztár őrület Szombathelyen - Fotók!

Fergeteges koncertet adtak a Megasztárosok a Sportházban. Az elmúlt évad versenyzői mellett Tóth… Tovább olvasom