Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Szombathely átveszi a megyétől a Mesebolt Bábszínházat

Szombathely önkormányzata átveszi a Mesebolt Bábszínházat, amely eddig a Vas Megyei Önkormányzat intézményeként működött - erről döntött csütörtökön a szombathelyi önkormányzat közgyűlése.
A bábszínház átadásáról hétfői ülésén határozott a megyei közgyűlés, ugyanezen az ülésen hagyták jóvá azt a megállapodást is, amelynek értelmében állami tulajdonba kerülnek a megyei kulturális, közművelődési és oktatási intézmények is.

A megállapodás értelmében a megyénél marad a Savaria Szimfonikus Zenekar, amelyet a megye Szombathely várossal közösen tartott fenn és működtetett.

Szombathely közgyűlése külön ugyan nem tárgyalt a zenekar további fenntartásáról, de egy határozatban kinyilvánította, hogy továbbra is támogatni kívánja azt.

Lazáry Viktor (Fidesz) alpolgármester, az MTI-nek elmondta: a szimfonikus zenekar fenntartója január elsejétől a Vas Megyei Közgyűlés, arról azonban januárban a két testület vezetése még egyeztetni fog, hogy milyen módon lehet a zenekart megnyugtató körülmények között működtetni.

Ha a megye esetleg úgy dönt, Szombathely városa akár a bábszínházhoz hasonlóan át is veheti a szimfonikus zenekart, ám erről először mindenképp a megyei közgyűlésnek kell határoznia, a város kész mindenfajta együttműködésre - hangoztatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a ruha érdekelte a betörőt

Betörtek egy szombathelyi lakásba, az ismeretlen személy különböző ruhaneműkkel távozott. Tovább olvasom