Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Súlyos baleset Tatabányán: vonattal ütközött egy autóbusz - halálos áldozat is van

Egy menetrend szerinti csuklós busz egy vonattal ütközött össze Tatabányán. Tizenegy sérültet szállítottak kórházba.
04.50 - A korábban jelzettnél hosszabb ideig, szerda hajnalig járnak vonatpótló autóbuszok Tatabánya és Oroszlány között a hétfőn történt baleset helyreállítási munkái miatt - közölte a Mávinform kedden hajnalban.

Tájékoztatásuk szerint ezidő alatt az utasoknak a buszra szállás, és a hosszabb menetidő miatt 15-20 perces késéssel kell számítaniuk.

A vonatpótló autóbuszok a súlykorlátozás miatt nem tudnak bemenni a Kecskéd-alsó megállóhelyre, emiatt az utasokat a kecskédi szövetkezeti Volán buszmegállóban tudják felvenni.

19.10 - A baleset helyszínéről a mentőszolgálat munkatársai 11 személyt vittek kórházba. Közülük egy nőt mentőhelikopter szállított, ő később a kórházban életét vesztette - tájékoztatott honlapján a rendőrség hétfő este.

13. 10 - Öt sérült még ma hazamehet

A hétfő  délelőtti tatabányai buszbaleset sérültjei közül öten a nap folyamán  eltávozhatnak a Szent Borbála Kórházból - mondta el az intézmény  sajtóreferense az MTI-nek.   

Balogh Márta tájékoztatása szerint hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik.   

A megyei mentőszolgálat vezetője a baleset helyszínén  pontosította az általa korábban elmondottakat: a vonat és a busz ütközésében tizenegy ember sérült meg.   

Ónodi Lívia tájékoztatása szerint a három legsúlyosabb sérült  közül két nőt a tatabányai kórházba szállítottak, egy asszonyt pedig  mentőhelikopterrel vittek magasabb ellátást nyújtó egészségügyi  intézménybe.

12. 52 - Újabb fotók

Autóbusz és vonat ütközött Tatabányán (II). Fotó: police.hu


12. 00 - A buszsofőr nincs kihallgatható állapotban

Nem sérült  meg annak az autóbusznak a sofőrje, amelyik Tatabányán összeütközött  egy vonattal, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban -  közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője hétfőn az MTI-vel.  

Videó: police.hu
 

A szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a  cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, de  jelenleg nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek  állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről.  

Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy  legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében.   

A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz  szenvedett a balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.  


11. 56 - Fotók a baleset helyszínéről

Autóbusz és vonat ütközött Tatabányán. Fotó: MTI


11. 00 - Áll a forgalom a  Tatabánya-Környe vasútvonalon

A Mávinform az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a Vértes Volán  járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a  vonat elé. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a vonaton  nem sérült meg senki.  

A mentés és a helyszínelés idejére áll a forgalom a  Tatabánya-Környe vasútvonalon, a baleset következtében egy  felsővezeték tartó oszlop is kidőlt.   

Közölték azt is, hogy a Máv-Start Zrt. vonatpótló buszokat  rendelt a balesetet szenvedett vonat utasainak elszállítására, és  Tatabánya és Környe között is vonatpótló autóbuszok viszik az  utazókat.

Az utasoknak 20-30 perces késére kell számítaniuk a délutáni  órákig.   

10. 45 - A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan - közölte a megyei mentőszolgálat vezetője az MTI-vel.

Ónodi Lívia elmondta, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült még sokkos állapotban van, ezért nem szállítható. Őt valószínűleg mentőhelikopter viszi magasabb ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg. A vonat a csuklós busz hátuljának ütközött.

A tatabányai hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és feszítővágóval megkezdték sérültek kiszabadítását.                  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

Műszaki hiba miatt állt a forgalom, most már újra közlekednek a vonatok, de jelentős késésekre kell… Tovább olvasom