Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Pécsi vesztegetés: ismertették a vádiratot Győrben

Hétfő reggel folytatódott (pontosabban valóban elkezdődött) a pécsi egyetemi büntetőper.

Korábban írtuk: elnapolták a tárgyalást - Részletek itt >>
10.25 - Pécsi ügy: ismertették a vádiratot

Hétfő reggel folytatódott (pontosabban valóban elkezdődött) a pécsi egyetemi büntetőper. Reggel a tárgyalás menetével kapcsolatot kérésekről döntött a Győri Törvényszék. Ezt követően a főügyész ismertette a vádiratot, majd a különböző indítványokkal foglalkozik a bíróság. Ezekből több száz van...

Korábban - Hétfőn kezdődhet meg a pécsi egyetemi vesztegetési ügy tárgyalásának érdemi szakasza a Győri Törvényszéken.

Huszonhét ember ellen folyik eljárás költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az eljárás szeptember 18-án hivatalosan elindult, de az első tárgyalás alig egy órán át tartott. A vádlottak és védőik számbavételekor derült ki, hogy nincs jelen az elsőrendű vádlottnak, az egyetem volt gazdasági főigazgatójának egyik jogi képviselője sem, így - mint Bóka Tibor bíró mondta - érdemben nem lehet belekezdeni a tárgyalásba.

Elhangzott: a férfi védelmét vezető ügyvédet a Győri Törvényszék zárta ki a tárgyalásból, egy másik ügyvéd megbízását a vádlott - közlése szerint - jó fél éve visszavonta, míg a harmadik előző nap mondott fel. A bíró jelezte: az ügyvédi törvény rendelkezései szerint a felmondás 15 napja alatt is el kell látnia a védelmet.

A tárgyaláson volt olyan vádlott, aki az eljárás felfüggesztését, míg más vádlott a saját ügyének elkülönítését kérte.

Az április elején benyújtott, több mint 16 ezer oldalnyi vádiratban az áll, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda által 2010 tavaszán indított nyomozás adatai szerint a vádlottak bűnszervezetet alkotva, csúszópénzek fejében kötöttek beszállítói és szolgáltatási szerződéseket, s ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak.

A Pécsi Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője május végén azt közölte az MTI-vel: a táblabíróság elfogultsága indokolja, hogy az ügyet illetékességi területükön kívül tárgyalják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a Balaton legújabb hajóját, a Szigliget motorost

Pénteken délelőtt adták át a szigligeti kikötőben a Balaton legkorszerűbb, egyben második legnagyobb… Tovább olvasom