Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Nyugat-dunántúli régió - 39 milliárd forint gazdaság-, turizmus és önkormányzatok fejlesztésére

Mintegy 39 milliárd forint áll rendelkezésre 2011-2013 között a Nyugat-dunántúli Operatív Program akciótervének megvalósításához, amelyből 21 milliárd forintot gazdaság és turizmusfejlesztésre, 18 milliárd forintot pedig önkormányzati fejlesztésekre lehet fordítani.

Az Új Széchenyi Terv célkitűzéseivel összhangban közvetlen gazdaságfejlesztésre, a kis- és középvállalkozások támogatására mintegy 21 milliárd forint fordítható. A kis- és középvállalkozásoknak adható támogatási összeg döntő többsége 50 százalékos finanszírozást jelent, így akár 35-40 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztő, munkahelyteremtő beruházás valósulhat meg a régióban.

Manninger Jenő szólt arról is, hogy a régióban Operatív Program ipartelepítés pályázatán három projekt összesen 1,6 milliárd forint uniós támogatást nyert el, melyek keretében a pályázók 421 munkahely megtartását és 88 új munkahely megteremtését vállalták.

A telephely-fejlesztési pályázaton 64 projekt összesen közel 3,3 milliárd forint támogatást nyert a régióban. A fejlesztések eredményeképpen 64 vállalkozás 1915 munkahelyet tud megtartani, így 572-vel nő a munkahelyek száma Nyugat-Dunántúlon.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere kiemelte; az önkormányzatok számára az erős vállalkozások jelentik a biztos hátteret és biztos adóbevételt, ezért a legfőbb cél a vállalkozások megerősítése, a foglalkoztatás növelése. A régióban az egyik legerősebb szektor a gépipar, és a gépiparhoz kapcsolódó tevékenység, amit a későbbi fejlesztések során is tekintetbe kell venni. A jövőben fontos cél ennek a szektornak a további megerősítése, ugyanis ezek a vállalatok képviselik a legnagyobb termelési értéket és a legnagyobb árbevételt, és ezek a cégek foglalkoztatják legnagyobb számban a dolgozókat.

Gyutai Csaba hozzátette; a rendelkezésre álló 1,1 milliárd forint támogatás közel 25 százalékát, mintegy 250 millió forintot a Zalaegerszegen működő gépipari vállalkozások nyerték el. Mint fogalmazott a megyeszékhelyen ezek a cégek számítanak a leginkább innovatív, a legtöbb újításra és fejlesztésre kész vállalkozásoknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc év börtön a dombóvári postarablónak

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen szerdán a Tolna Megyei Bíróság azt a férfit, aki… Tovább olvasom