Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

NÉP: Mintha féldiktatúra lenne kialakulóban

A Nehezebben Élők Pártja (NÉP), olyan mozgalommá kíván szélesedni, amely középen halad (marad).

A Nehezebben Élők Pártja (NÉP) 2011. június 6-án tartotta alakuló ülését, alapító tagjai Harasztifaluban, illetve a környező településeken – Körmend-Felsőberkifaluban, Nagykölkeden - élnek. Elfogadták az alapszabályt, megválasztották az ügyintéző és képviseleti szerv tagjait, a megválasztott képviselő pedig kérte a szervezet nyilvántartásba vételét.

Belépett a pártba Gordon Zsuzsa kétszeres Jászai-díjas, érdemes művész. (Ő eddig még soha nem volt tagja politikai szervezetnek). A Vas Megyei Bíróság a Pk.60.060/2011/2. számú határozatával elrendelte a Nehezebben Élők Pártja (NÉP) – mint párt – bírósági nyilvántartásba vételét. Ez 2011. július 5-én meg is történt.

"1989-ben nem így gondoltuk, hát gondoljuk újra" - ismételte meg a tételmondatot a párt elnöke, Szenkovits Péter újságíró az indexnek, aki azért alapított pártot, mert "valami itt nagyon nem stimmel, és ezt jelezni kell, ez lelkiismereti kérdés is". Aggasztó jeleket lát, a választási törvény tervezetéből például azt olvassa ki, mintha az azt szolgálná, hogy a jelenlegi hatalom bebetonozódjon. "Mintha féldiktatúra lenne kialakulóban" - idézte az index.

A pénteki sajtótájékoztatón kifejtették, a NÉP valamennyi, valóban demokratikus érzelmű ember, civil csoport és szerveződés összefogását, együttműködését, a tudás, illetve a szürkeállományok hatványozódását, azaz a szakértelem összeadódását és dominanciáját – úgymond olvasztótégelyben való kikristályosodását – szorgalmazza.

A mozgalom azokat kívánja aktivizálni akiknek van mondanivalójuk (élet)hivatásukról, hatékonyabban kívánnak, akarnak, mernek tevékenykedni – másokkal karöltve - a közösségért, amire most még (objektív okok miatt) nincs módjuk, lehetőségük. Hittel vallják: másokon szeretnének, akarnak segíteni, önzetlenül, a saját érdekeiket nem nézik, önmagukat, energiájukat – teljes erőbedobással – a szűkebb-tágabb közösség szolgálatába állítják. Hogy a bennünk rejlő, de felszínre még nem bukkanó értékek – önkéntes alapon történő – „kibányászásával" egyetemes, európai, magyar – emberi - mederbe terelődhessenek, folyhassanak közös dolgaink.

A Nehezebben Élők Pártjának távolabbi célja jövőképének elérése, hogy majd egyszer a még szélesebb tömegbázisú, a Jövőben Könnyebben Élők Pártjává (JÖVŐKÉP) válhasson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fából vaskarika… azaz vasparipa

Kovács Gábor szombathelyi építészmérnök közel egy évig dolgozott fából készült autóján. Tovább olvasom