Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Megbecsülik a jó szerelőt Ausztriában

Melkes Antal diákként a soproni Fenyő téri német nemzetiségi iskolában lehetőséget kapott arra, hogy egy évig az osztrákoknál tanulhasson, oda járhasson iskolába.

A középiskolát gépészeti szakon már Kismartonban (Eisenstadtban) végezte el. Mérnök szeretett volna lenni, de élete úgy alakult, hogy nem tanult tovább, inkább elhelyezkedett. Magyarországon több cégnél is dolgozott műszaki rajzolóként, informatikusként, autószerelőként. Majd ismerőse segítségével sikerült Ausztriában munkát vállalnia.

Melkes Antal szerelőként dolgozik Somfalván. Korábbi munkahelyén nem fizették ki túlóráit, de most annak is örülhet, hogy otthona nincs messze munkahelyétől.
Melkes Antal szerelőként dolgozik Somfalván. Korábbi munkahelyén nem fizették ki túlóráit, de most annak is örülhet, hogy otthona nincs messze munkahelyétől.

– Egy török származású vállalkozó műhelyében dolgoztam először.
Gyakran hangoztatta a török–magyar barátság jelentőségét, ennek ellenére rendszerint úgy dolgoztatta beosztottjait, hogy bőven túljártunk szinte mindennap a nyolc órán, de túlórát sosem fizetett. Amikor szóvá tettük, mondtuk, hogy „De főnök, mi van a túlórákkal?", csak vont egyet a vállán, s odabökte, hogy „Ha nem tetszik, el lehet menni, van másik tíz, aki idejönne dolgozni" – mondta el Melkes Antal, aki emiatt is örült, amikor Somfalván kapott állást. Mostani munkahelyén megbízható és tisztességes embereivel a cégtulajdonos, megbecsüli a lelkiismeretes munkaerőt. S a magyar férfi így közelebb dolgozhat családjához. „Nem mindegy, milyen messze van a munkahely az otthontól, egy bécsi út napi tortúráit, a dugókat, a torlódásokat nehezen viselné az ember hosszú távon" – hangoztatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionbaleset a 86-os főúton, megszűnt a teljes útzár Vámoscsaládnál

A balesetben egy ember megsérült, a kamion üzemanyagtartályából gázolaj folyt az útra, a járműszerelvény félig az árokban van. Tovább olvasom