Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Iszapömlés - Több biztosító is soron kívül végez ingyenes kárszemlét

Már három nagy biztosítótársaság is jelezte, hogy a biztosítási feltételektől rögzítettektől eltérően ingyenes kárszemlét végez érintett ügyfeleinél a vörösiszappal elöntött Veszprém megyei településeken, a Generali-Providencia és az AEGON ezenkívül gyorssegélyt is folyósít érintett ügyfeleinek - derül ki a cégeknek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményeiből.
A Generali-Providencia Biztosító Zrt., közleményében hangsúlyozza: annak ellenére, hogy a lakásbiztosítás ipari jellegű károkra nem érvényes, fogadják a kárbejelentéseket az épületekre és ingóságokra, és megkezdik a kárfelméréseket.

A biztosító kárszakértőket küld a helyszínre, és a kárfelmérést követően dönt a további lépésekről, ezenkívül az azonnali segítségnyújtás érdekében 100.000 forintos gyorssegély folyósítását kezdi meg az erre rászoruló károsultaknak.

A Generali felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel és a helyi önkormányzatokkal, és kérésükre a kárelhárításhoz legsürgősebben szükségessé vált gumicsizmák beszerzéséről gondoskodik a katasztrófa által sújtott települések lakói számára - olvasható a közleményben.
Az Allianz Hungária Zrt. is azt közölte: haladéktalanul megkezdik a tételes kárfelmérést, és soron kívül intézkedtek arról, hogy a biztosítási feltételekben rögzítettektől eltérően, egyedi döntés alapján az Allianz által biztosított lakóingatlanokban és a háztartási ingóságokban keletkezett károkat felmérjék.

A társaság csoportosan irányított át kárszakértőket, és minden csatornán - helyi üzletkötők irodájában, az interneten, és éjjel-nappal telefonon - várják a kárbejelentéseket.

Az AEGON Magyarország is ingyenes kárszemlét és gyorssegélyt nyújt érintett ügyfeleinek. A kárszakértők felmérik az ingatlanokban keletkezett károkat és dokumentálják azt, így azonnal megkezdhető a helyreállítás, a dokumentáció pedig később felhasználható a kártérítési eljárás során.

A Biztosítás.hu szerint elképzelhető, hogy a vörösiszap által most okozott károk esetében a biztosítótársaságok a lakossági károk egy részét méltányosságból is megtérítik, de a környezetben bekövetkezett - a lakossági károknál vélhetően nagyságrendekkel nagyobb - károk részleges helyreállításához is a költségvetés amúgy szűkös forrásait kell majd átcsoportosítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Ukrajna kész segítséget nyújtani

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma operatív csoportot állított fel, amely készen áll arra, hogy szükség esetén Magyarországra utazzon. Tovább olvasom