Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Iszapömlés - A kármentő alapból támogatják a károsult mikrovállalkozásokat

Támogatást kaphatnak a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa miatt bevételkiesést elszenvedett devecseri kereskedelmi vagy szolgáltató mikrovállalkozások; a legfeljebb 500 ezer forintos egyösszegű támogatást június 30-ig lehet igényelni az önkormányzattól - olvasható a Devecser város honlapján közzétett hatályos rendeletek között.

A rendelet szerint az önkormányzat a Magyar Kármentő Alapból finanszírozza a katasztrófahelyzet okozta bevételkiesés miatti támogatást. Azok a Devecser közigazgatási területén kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységet folytató, az önkormányzat adónyilvántartásában szereplő, 10 főnél kevesebb embert foglalkoztató mikrovállalkozások igényelhetik, amelyeknél a katasztrófa miatt az idei év első negyedévének árbevétele legalább 10 százalékkal csökkent a tavalyi évhez képest, vagy a vállalkozás megszűnt, illetve megszűnés alatt van.

A támogatás - amely 2011. január 1. és június 30. között keletkezett fizetési kötelezettség kiegyenlítésére használható - nagyságát a bevételkiesés mértéke alapján állapítják meg, 100 ezer forint adható, ha 10-30 százalék közötti az árbevétel-kiesés. Az a mikrovállalkozás kaphat 300 ezer forintig terjedő támogatást, amelynek az árbevétele 31-50 százalékkal marad el a tavalyitól; s ha a bevétel több mint a felére csökkent (51 százalék feletti), maximum 500 ezer forint adható a kármentő alapból.

A kérelmeket a rendelet szerint formanyomtatványon kell benyújtani június 30-ig, hiteles bevételi adatokkal és az előírt dokumentumokkal együtt. A kapott támogatásból általános forgalmi adó nem igényelhető vissza, a kérelmeket a város képviselő-testülete bírálja el. A testület határozata ellen fellebbezésnek helye nincs, felülvizsgálat a bíróságtól kérhető a közléstől számított 30 napon belül - olvasható a rendeletben.
A támogatás feltétele, hogy a támogatott vállalkozás 2011. szeptember 30-ig köteles az összeg felhasználásáról tételes pénzügyi elszámolást készíteni, illetve számlákkal igazolni azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Flört együttes is fellépett a XX. Soproni Borünnepen - Galéria

A XX. Soproni Borünnepet május 27-29 között rendezik. Tekintse meg folyamatosan bővülő… Tovább olvasom