Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Felújítják a vendéglátó szakképző iskolát Keszthelyen

Kívül-belül felújítják a vendéglátó szakképző iskola épületét Keszthelyen; a beruházást a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán nyert közel 190 millió forintos uniós és további 44 millió forint önkormányzati támogatásból finanszírozzák - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A Keszthelyi VSZK (Keszthely Város Vendéglátó, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakképző Iskolája és Kollégiuma) több mint 40 éves épülete a folyamatos felújítások ellenére elhasználódott; a burkolatok, nyílászárók, gépészeti és villamos rendszerek elöregedtek. Az elmúlt tíz évben az iskolaépület felső szinttel bővült, felújították a kazánházat, de átfogó rekonstrukcióra mindeddig nem került sor.
A beruházás mintegy 6.400 négyzetméternyi területet érint. Az épületben korszerűsítik a villamos- és fűtési rendszert, így jelentősen csökkennek majd az üzemeltetés költségei az önkormányzati fenntartású középiskolában. Korszerű sport- és oktatási eszközökkel, esélyegyenlőségi, környezeti nevelést segítő felszerelésekkel bővítik az intézmény eszközparkját. Új padlóburkolattal és hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárókkal látják el a folyosókat, a lépcsőházakat, a tankonyhát és a tornateremet.
Felújítják a villamos hálózatot is, a régi öntöttvas radiátorokat lemezes hőfokszabályzós szelepekkel ellátott lapradiátorokra cserélik, a melegvizet pedig napkollektorok segítségével biztosítják. A kollégiumban kicserélik a bútort, tűzjelzővel bővített kamerás vagyonvédelmi rendszert építenek ki, két szobát és az épületegyüttes földszintjét pedig akadálymentesítik.
Megújul az iskola külső bejárata, a kerítés és a kapu is. Növényeket telepítenek, fedett kerékpártárolót és parkolót építenek mozgássérülteknek, az épület előtt szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek el.
A rekonstrukció várhatóan szeptemberben fejeződik be; az új tanévet az iskola 800 - vendéglátó, idegenforgalmi és kereskedelem szakos - diákja már korszerű körülmények közt kezdheti el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A májusi leggyorsabb száguldozók Vas megyéből

A leggyorsabb járművezetők lakott területen belül 111 km/h-val, míg lakott területen kívül 180… Tovább olvasom