Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Extrém túra a Dunán: szörfdeszkán eveznek a Fekete-tengerig!

Teljes hosszában végigevez a Dunán egy magyar család. Járművük mindössze egy szörfdeszkához hasonló sporteszköz lesz.


Augusztus elsején indultak a Fekete erdőből. 10 országhatáron át, egészen a Fekete tengerig 'utaznak'.

Eddig még nem látott szemszögből készül bemutatni hazánkat és az egész Duna mentét egy elszánt magyar család, akik már évek óta készülnek meghódítani Európa második leghosszabb és hazánk legkedveltebb folyóját.

Itthon még kevésbé ismert sporteszköz, a paddling board segítségével keltek útra augusztus elsején. 

A "paddling", a kajakozáshoz hasonlítható sportág, melynek tartozéka egy szörfdeszkához nagyban hasonlító alap deszka, melyet állva vagy ülve hajtanak, hosszú evező segítségével.


"10 országhatáron át, a Fekete erdőtől a Fekete tengerig, nagyjából 2800 kilométer hosszan tart majd az út, mely alatt nem csak hihetetlenül kemény fizikális, de szellemi megterhelésben is részese lesz a Hasulyó család férfi tagjainak.

A világrekord kísérlet 40 napon keresztül, augusztus 1-től szeptember 10-ig fog tartani, ekkor érik el a Duna György ágán a Fekete tenger fehér habjait.

A kimagasló sportteljesítményre való felkészülés a család minden egyes tagját maximálisan igénybe vette és állításuk szerint mindösszesen 3 egyszerű pillérből állt.

Fizikai felkészülés, mentális felkészülés és megfelelő táplálkozás. A fizikai felkészülés célja  az állóképesség növelése volt a fiúknál, amit hosszútávfutással értek el. Az edzettségük végül olyan szintre emelkedett, hogy biztonsággal indulhattak akár maratonokon is.

A rekordra a család férfi tagjai vállalkoznak: Hasulyó Tibor és két fia Dániel és Bruno.
A rekordra a család férfi tagjai vállalkoznak: Hasulyó Tibor és két fia Dániel és Bruno.

Az erőnlét fejlesztését egy orosz edzésmódszerrel, a “kettlebell"-el hajtották végre, ezen kívül heti háromszor személyre szabott erősítő és nyújtó programot végeztek. A vízen való felkészülést Firenzében az Arnón, Budapesten a Dunán, és különböző tengereken hajtották végre" - állt az eseményről kiadott tájékoztatóban.

Mi a kísérlet célja és mondanivalója?

"A cél mindenek előtt a Duna teljes hosszán állva leevezni! Továbbá üzenet a fiatalságnak: hogy a tunya életmódot elhagyva céltudatos munkával ne csak várják, hanem csinálják meg az eltervezett dolgaikat! Lehetséges!

A szülőknek: emeljék fel a fejüket és nézzenek a gyerekeikre és lássák, hogy milyenek! Legyenek közös programjaik, terveik! Ez megerősíti a gyerekeket és az egész családot!

Mindannyiunknak: Vegyük észre a természetet, ami körül vesz minket, gyönyörű! Tegyünk érte! Éljünk benne, hiszen feltölt minket plusz energiával. Használjuk ki élővizeink adottságait! Éljünk a természettel közös harmóniában!

Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.

Megyénkben is eveznek

A csapat természetesen Győr-Moson-Sopron megyén is keresztül evez. Megtudtuk: ennek pontos időpontja csak később derül ki, hiszen a haladás sebességét nagyban befolyásolja a Duna aktuális vízállása és folyásának sebessége.

Természetesen, amint megyénkbe érkezik a csapat, portálunk is tudósít az eseményről.

Bővebb információ és videók a felkészülésről ezen a linken , illetve a rekordkísérlet facebook oldalán található.

Olvasóink írták

 • 4. zsanettiko 2011. augusztus 02. 12:06
  „:) Sok sikert kívánok a fiúknak!”
 • 3. pappe 2011. augusztus 02. 09:23
  „"szörfdeszkán eveznek" Na nem kell megint ez az oltári nagy ferdítés! Hangsúlyozom, hogy NEM szörfdeszkán eveznek, hanem a cikkben később olvasható "paddling board"-on! NEM ugyanaz a kettő, mégha ez utóbbi kis hazánban nem annyira ismert. /Bár, mint a mellékelt fotón is látható, csikósaink már kipróbálták a Hortobágyon!/”
 • 2. enéh 2011. augusztus 02. 09:21
  „Ezt az utat az újpestiek túrakenukkal és kajakokkal a Milleneum emlékére két részletben, két évben megtették. Az indulástól Szigetközig Fábry is végigevezte. Megnézhető neten is, Európa kék szalagja: a Duna címmel. Nagyon jó!”
 • 1. Catherina 2011. augusztus 02. 07:46
  „nem semmi!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergomi Fidesz: Tétényi Éva rombolásának első felvonása lezárult

Július 29-én a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság lezárta a Tétényi Éva által elindított… Tovább olvasom