Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Emberölés Bőn - Robi gyere! - az áldozat utolsó szavai - fotók

A szombathelyi bíróság előzetes letartóztatásba helyzete a Bőn elkövetett gyilkosság gyanúsítottját. 5-10 évet kaphat.

Dr. Tánczi Tibor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a keddi sajtótájékoztatóján elmondta: szomorú alkalomról kell beszámolnia, mert egy ember meghalt, viszont az már jó, mert a gyanúsítottat elfogták.

Emberölés Bőn. Fotók: rendőrség.


Tánczos István alezredes, a bűnügyi osztály munkatársa részletezte: mellkasi sérüléssel járó esethez riasztották a mentőket, ám az újraélesztés nem járt sikerrel. Az elkezdődött nyomozás során kiderült 22 éves Fejér megyei férfiról van szó, aki dolgozni jött Bükfürdőre. Ő a munkatársával szórakozni ment. Az egyik szórakozóhelyen ismerkedett meg egy helybélivel, illetve a szomszédos faluban lakóval. Jól érezték magukat, beszélgettek. Hajnali kettő óra volt az az időpont, amikor haza indultak. Pár száz métert tettek meg, egyikük az úton, a másik a járdán ment. Itt érte utol a sértetett a szomszédos faluban lakó férfi. Szóváltás kerekedett, majd dulakodtak. S ekkor egyszer mellkason szúrta az áldozatot, aki szinte azonnal életét vesztettete.

 T. Gábor kerékpárral utolérte a sértetett, miután a Fő út kereszteződésében áthaladtak. P. Róbert a jobb oldalon lévő járdán kb. 30 méterre haladt a munkatársa előtt, amikor észrevette, hogy T. Gábor és Cs-S. János ismételten beszélgetni kezdett. P. Róbert a szállás felé továbbhaladva előbb az „engem nem lehet átvágni, vagy becsapni" kijelentésre, majd 20-30 másodperc múlva társa segélykérésére – „Robi gyere!" – lett figyelmes. P. Róbert ezt követően visszafordult, látta, hogy munkatársa tántorog. Odasietett, de már nem tudta megakadályozni, hogy az út másik oldalán lévő Cs.-S. János arccal a földre essen. Eközben T. Gábor hirtelen felugrott a kerékpárjára és a kereszteződés felé elindult.

P. Róbert sokkos állapotban visszament a szállásra és kérte a mentők segítségét.


A rendőrök elfogták a 38 éves gyanúsítottat, akit hétfőn a szombathelyi városi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az elkövető elismerte a tettét, aki rövid idő alatt nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. A sértetett volt bűntetve, a feltételezett gyilkos nem.

A kiterjesztett helyszíni szemle során a sértett útvonalán rögzített vérgyanús szennyeződés, adatgyűjtés, valamint a tanúvallomásokat követően jutottak el a rendőrök a feltételezett elkövető chernelházadomonyai  lakóhelyére. A lakás udvarán lévő fészerben megtalálták az elkövetéshez használt nagyméretű zsebkést, és rögzítették a gyanúsított kerékpárján talált vérnyomokat. T. Gábor ruháján, illetve a kezén további vérnyomokat találtak.

T. Gábor a kihallgatásán elmondta, konfliktus alakult ki közte és a sértett között. Ennek során előkerült a feltételezett tettes zsebében tartott kés. Dulakodás közben kinyitotta azt és megszúrta Cs.-S Jánost. Ezután elhagyta a helyszínt, kerékpárral haza ment, és az udvaron lévő fészerben lefeküdt aludni.


Mint kiderült, a kés mindig is gyanúsítottnál volt. Azt még tisztázni kell, hogy ez miként került elő. S az sem biztos, hogy a gyanúsított vette elő a kést. A rendőrség szerint ez a verzió egyelőre nem életszerű.
A barát az esettől harminc méterre tartózkodott, de semmit nem vett észre. Egy hangos „segíts" kiállást hallott. Mire hátrafordult, annyit látott, hogy a barátja elterül.

A kést az elkövető mellett, egy sufniban találták meg. A gyilkos eszköz 11-12 centiméteres volt, s ahhoz elég hosszú volt, hogy a szívet elérje.

Előzmény:
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére szombat hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy testén külsérelmi nyomokkal holtan találtak egy férfit Bő belterületén. A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően a rendőrök elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, aki megalapozottan gyanúsítható a gyilkossággal.

A megyei főkapitányság az ügyet június 7-én sajtótájékoztatón ismerteti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonattal ütközött egy autó Bük és Acsád között - egy ember meghalt

Vonattal ütközött egy autó hétfő délután Vas megyében Bük és Acsád között egy alsórendű út vasúti kereszteződésében, a balesetben egy ember életét vesztette. Tovább olvasom