Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Deák Bill, KAP, sörkert és rock az egyetemi Diáknapokon

Javában tart a NYME Savaria Egyetemi Központjának Diáknapja, az eddigi bulik után a Deák Bill Blues Band koncertje még hátra van. KAP humorbombáit pedig az utolsó napra tartogatják.

A hétfői 0. napon a hivatalos megnyitó után a szombathelyi Diáknapok sörkertje is megnyílt, s a Konditerem réme verseny mellett a Házi Kispályás Labdarúgó Bajnokság döntőit is megrendezték.

Kedden Diákrektor vetélkedők nyitották a napot, volt Strongman verseny, fellépett a Summer Love, a késő esti hangulatról pedig a Mississippi Rockets gondoskodott.

˝A Deák Bill Blues Band koncertre várjuk a legnagyobb tömeget˝

Portálunknak Nagy Antal, a Hallgatói Önkormányzat tagja, szervező beszélt a részletekről.

- Idén más koncepcióban gondolkodtunk, mint ami az elmúlt évre jellemző volt. Most több, kisebb zenekart hívtunk meg, s minden napot egy koncert zár. Változatosan állítottuk össze a programokat, a fellépők sorában ugyanúgy található dj-, mint például rockabilly zenét játszó együttes - fogalmazott Nagy Antal.

A hagyományokhoz híven az egyetem összes karát meghívtuk, a Red Bull VezérKar Kupa, újfent elnyerhető.
- A 0. napunk ez évben még sikeresebb volt, mint tavaly, rengetegen érdeklődtek a rendezvény iránt. A kedd délutáni eső ugyan kicsit elriasztotta a diákokat, de miután egy nagyobb sátor áll a koncertek helyszínéül, bíztunk benne, hogy estére sokan visszatérnek, s a további napok is sikeresek lesznek.

A szerdai Deák Bill Blues Band koncertre várjuk a legnagyobb tömeget, de nagy érdeklődésre számítunk Kovács András Péter (KAP) fellépésén, s a Retro School Band bulizenekar koncertjén is. Az utolsó napon pedig a NYME Szépe Döntőjét is megrendezzük.

A hagyományokhoz híven az egyetem összes karát meghívtuk, a Red Bull VezérKar Kupa, ami tavaly Sopronba került, most újfent elnyerhető.

Korábbi felvétel. Fotó: vaskarika.hu
Korábbi felvétel. Fotó: vaskarika.hu

˝Kicsit elmennénk a fesztiválos jelleg felé˝

- Idén az újdonságok közé tartozik, hogy a Borkóstolóknál igyekeztünk elmenni a minőségi borok irányába. Egy szakember előadást is tart a témában, illetve a borkóstolási technikáról - hallhattuk Nagy Antalt, aki elmondta:

A Művészetek utcájában a hallgatóknak lehetőségük nyílik a saját portékáikat bemutatni, s a látogatókat is bevonni azok elkészítésébe.

Megfogalmazódott bennünk, hogy kicsit ˝elmennénk˝ a fesztiválos jelleg felé, szeretnénk, ha a Diáknapok programsorozat  fesztivállá nőné ki magát. Ezt a későbbi célt szolgálja az az újítás, miszerint idén divatos hallgatói póló is vásárolható. A tanulók 1000 forintért vehetik meg a rendezvényt népszerűsítő darabot.

Továbbá eddig csak hallgatói karszalagok voltak, most - a programok tekintetében - csekély belépő váltása kötelező, amely javarészt a külsősökre vonatkozik.

 A további programok és jegyárak >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Elkezdődött a devecseri kastélypark helyreállítása

Elkezdődött a devecseri Esterházy-kastély védett parkjának helyreállítása; a vörösiszappal… Tovább olvasom