Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Cozma-ügy - Sztojka szerint Csoki meg volt vadulva

A Cozma-ügy hétfői veszprémi tárgyalásán a harmadrendű vádlott, a 28 éves enyingi Sztojka Iván sem tett vallomást a bíróság előtt - miként előtte az első- és a másodrendű vádlott, Raffael Sándor és Németh Győző sem. A szembesítések során viszont cáfolta Raffael és Németh rendőrségi vallomásának néhány részletét, sőt az ő a rendőrségi vallomásában az szerepel, hogy "Csoki (Raffael Sándor) meg volt vadulva".

A bíró ismertette Sztojka Iván rendőrségi vallomását, amely aszerint - egyezően a vádirattal - Németh Győző kezdte a verekedést, ő támadt rá "arra a magas gyerekre", azaz Marian Cozmára. A vallomás szerint Raffael Sándor ("Csoki") és a negyedrendű vádlott, a 33 éves budapesti Pál Gábor is támadta 2009. február 8-án hajnalban, a veszprémi Patrióta lokálban Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját.

Sztojka Iván vallomása szerint "Csoki ordított, teljesen meg volt vadulva". Sztojka vallotta azt is, hogy "Csoki, mint a vadállat, úgy fel volt bőszülve". A harmadrendű vádlott vallomása szerint három barátja - Raffael, Németh és Pál - lépett fel támadóan, és Cozmáék voltak védekező helyzetben.

Sztojka - a vallomása szerint - nem vett részt a verekedésben, mert az alagsori bárhelyiségből felszaladt az emeletre, és az ott tartózkodó társainak bekiabálta: "gyertek, mert Csoki megvadult."

Rendőrségi vallomásában szerepelt az is, hogy Németh Győző "a kocsiban rengetegszer elmondta, hogy Csoki szúrt", s ezt mindenki hallotta a kocsiban ülők közül. Vallomásában utalt arra is, miszerint az utcán is többen hallották Németh Győzőnek azt a kijelentését, hogy "Csoki szúrt".

Sztojka azt is vallotta: hajnalban a barátnőjének is azt mondta el, hogy "Győző szerint Csoki szúrt", de arról ő nem tudott, hogy valaki meg is halt. Elmondta: ezután néhány napig rejtőzködött, ám amikor azt olvasta az újságokban, hogy "gyilkosnak állítják be", önként jelentkezett a rendőrségen.

Vádlottak ülnek a Cozma-ügy tárgyalásán a Veszprém Megyei Bíróságon. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patri

Vádlottak ülnek a Cozma-ügy tárgyalásán a Veszprém Megyei Bíróságon. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni. MTI Fotó: Nagy LajosA bíróság Sztojka Ivánt szembesítette Raffael Sándorral és Németh Győzővel, ám a szembesítés eredménytelen maradt. Raffael Sándor kijelentette a tárgyaláson: "nem voltam megvadulva, nem kiabáltam". Közlése szerint az utcán is csak védekezett, mert korábban egy üveggel leütötték, ő csak menekült, és "homályosan emlékszik" a történtekre.

Németh Győző a szembesítéskor elmondta: nem igaz, hogy ő támadott rá Marian Cozmára, és ő nem tett olyan kijelentést, hogy Csoki szúrt.
Sztojka Iván a szembesítések során fenntartotta a rendőrségen tett vallomását.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - Zarko Sesumot, a szerb és Ivan Pesicet, a horvát kézilabda-válogatott tagját - életveszélyesen megsebesítették.

Az emberölés bűntettének tárgyalása kedden folytatódik a Veszprém Megyei Bíróságon.

Olvasóink írták

 • 1. dzsi 2010. szeptember 14. 14:53
  „Számomra érthetetlen ez az igazság szolgáltatás....a szembesítés sem hozott eredményt..
  Voltak tanuk,köztük rendőr..nem tudják segíteni a nyomozást..!!??vagy be vannak sza..a..
  Életfogytigot az összes résztvevőnek minél előbb!!!
  Tudnivaló,védelmi pénzeket szednek a Balatonon,drog..stb,és ezt évek óta...hihetetlen hogy nem lépnek föl ellenük!
  Szerencsétlen vállalkozók félnek jelenteni,mert a biztonságuk is veszélybe kerülne ha följelentenék őket..mert hát ugye az ártatlanság védelme bárkit megillet,így szabadlábon védekezhetne(k)..
  Kiváncsi lennék,akár egy rendőr véleményére hogy miért nem merik ezeket a dolgokat felgöngyölíteni...remélem nem félelemből vagy hozzáfűződő érdekből..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüleit és rendőrt is megtámadott egy férfi Zalában

A szüleit bántalmazta egy férfi, aki az ellene intézkedő rendőrt is megütötte a Zala megyei Sandon. Tovább olvasom