Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Befejeződött a városközpont felújításának első üteme Celldömölkön

Befejeződött a belváros felújításának első üteme Celldömölkön; a városközpontot augusztus 20-án avatják fel.

A város közel 537 millió forint uniós támogatást, az összeruházás mintegy 71 százalékát nyerte el a Nyugat-dunántúli Operatív Program funkcióbővítő, város rehabilitációs pályázatán - közölte Fehér László, Celldömölk polgármestere.

Elmondása szerint a rehabilitációs munkák 35-40 százaléka készült el, mintegy 380 millió forintot fordítottak a városközpont felújításának első ütemére. A Dr. Géfin tér díszburkolattal ellátott rendezvénytérré alakult át, korszerűsítették a közvilágítást, átépítették a csapadékvíz-elvezető rendszert. A Sági úton - Ifjúság téren - átépítették a parkolókat, utakat, járdákat, rakodó felületeket, új, belső parkolót alakítottak ki. Megvalósult a csapadékvíz-elvezetés rendszerének és közvilágítás infrastruktúrájának fejlesztése is. A kilenc-emeletes épület és a szolgáltatóház között új, kétsávos út épült, 100 férőhelyes parkolót építettek ki.

Fehér László beszélt arról is, hogy október végére befejeződik a város régi központjának, a Szentháromság térnek a parkfelújítása. A díszburkolatos terület szélére padok kerülnek, a park szélén lévő járdák "megszűnnek", a gyalogos forgalom a sétatérre terelődik. A Szentháromság-szobor burkolatba rejtett díszvilágítást, szökőkutat építenek. Évvégén adják át a művelődési központban kialakított Art mozit. A projekt megvalósítása során kialakítanak egy 90-100 fős nézőteret, korszerűsítik a mozigépész helyiséget, kiépítik a szükséges technikai infrastruktúrát.

A vetítővászon előtt egy pódiumot is létesítenek, így a helyiség alkalmas lesz rendezvények tartására, a Soltis színház számára pedig kamarateremként funkcionál majd. Felújítják, átalakítják a volt tűzoltósági épületet is, ahol gazdasági és közösségi funkciójú tereket, irodacsoportokat, üzlethelyiségeket építenek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegkarambol: két kisbusz, teherautó és személyautó ütközött a 74-esen

Egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett a járművébe szorulva, amikor péntek délelőtt két… Tovább olvasom