Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Balatoni vitorlázás - Füredi főhelyszín

A balatonfüredi telep parti főhelyszíne lesz 2013. nyarán a szokásos bajnokságok, így a Fehér és a Kék Szalag mellett Európa- és Világbajnokságnak.

Megállapodás született a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, dr. Gál András Levente és Balatonfüred Polgármestere, dr. Bóka István között, hogy korábbiaknál minden szempontból kedvezőbb feltételek teremtődnek a vitorlás rendezvények, versenyek és edzőtáborok számára már 2013-tól a balatonfüredi Zákony utcai sporttelepen, amely Magyarország egyik legjelentősebb vitorlás infrastruktúrája.

Balatonfüred Önkormányzata tájékoztatta a vitorlás telepet balatoni központjaként, valamint a jelentősebb hazai és nemzetközi versenyek bázisaként használó Magyar Vitorlás Szövetséget, hogy mint tulajdonost 15 éves kötelezettség terheli, hogy a telepet köteles gyermek- és ifjúsági sportcélokra hasznosítani. A város vezetése tájékoztatást adott továbbá arról, hogy a - többek között a nemzetközi versenyek fogadása érdekében - szükséges, milliárdos nagyságrendű fejlesztések és a hatékony üzemeltetés céljából pályázaton magánpartnert von be, akivel szemben érvényesíti a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen kialakított, hosszú távú elvárás-rendszert.

A magánpartner partner bevonásával megvalósuló fejlesztési koncepció több évvel ezelőtt a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen került kidolgozásra.

A fejlesztés megvalósulása turisztikai hatását tekintve a város tekintetében jelentős adóbevételeket és nagyszámú új éves állású munkahelyeket biztosít, nem beszélve arról, hogy folytatódik a Zákonyi sétány korábban megkezdett városépítészeti fejlesztése.

A magánpartnerek pályázati úton kerültek kiválasztásra, Magyarország talán két legjelentősebb építőipari vállalkozása Swietelsky Kft. és Közgép Kft.

Az MVSZ és a városvezetés egyet ért abban, hogy elvárás, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a vitorlás bázisból befolyó bevételek a telep fejlesztését és az szolgáltatások javítását kell, hogy szolgálják, továbbá, hogy az ingatlan alapvető rendeltetése továbbra is, hogy vitorlás sportközpont legyen. Az MVSZ üdvözli, hogy város elkötelezettségét arra, hogy a korábbiakhoz képest jelentősen kedvezőbb anyagi és színvonalbeli szolgáltatást kapnak már 2013-tól a vitorlásbázison mind a szövetség, mind a versenyzők.

Jelen megállapodásnak különös jelentőséget ad, hogy a telep parti
főhelyszíne lesz 2013. nyarán a szokásos bajnokságok, így a Fehér és a Kék Szalag mellett Európa- és Világbajnokságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord látogató a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Rekord látogatottságot ért el tavaly a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, amelyet 332 ezren kerestek… Tovább olvasom