Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

A megállóban hagyta a sofőr a buszra várakozó gyerekeket Tata közelében - reagált a társaság

A menetrend szerinti buszjárat 30 kisgyereket és kísérőtanáraikat hagyta faképnél. A KNYKK álláspontja szerint a jármű vezetője csak részben hibázott.
 A KNYKK Esztergom és Tatabánya között közlekedő menetrend szerinti járatának sofőrje a tatai elágazás megállójában hagyott harminc gyermeket és három kísérő pedagógust a minap.

A KNYKK álláspontja szerint az autóbusz-vezető részben hibát követett el, mert az utasok sem jelezték egyértelműen a felszállási szándékot. 

Tánc- és szabadidős napközis tábort szerveztünk a táncegyüttes tagjainak. A gyerekek a tánc mellett egyéb foglalkozásokon is részt vettek, csütörtökön a dunaalmási lovardába vittük őket. Utazási szándékunkat az oda- és a visszaútra is előre bejelentettük. A táborban harminc 4–12 éves gyermek és három pedagógus, illetve az egyik kolléga gyermeke vett részt


– mondta el a Primavera táncegyüttes vezetője, Villám Péterné. 

A csütörtöki foglalkozás végeztével a gyerekek a Dunaalmás–Tata elágazás buszmegállójában várták a buszt. A 16.32-re kiírt járat nem érkezett meg, később kiderült, hogy technikai okok miatt. A gyerekek innivalója fogyott, ülőhely sem volt, ezért nagyon megörültek, amikor meglátták a 16.57-es járatot. 

Mindegyik nagyobb lány megfogta egy kisebb kezét, hogy biztonságosan felszállhassunk. A sofőr a buszmegállót jelző tábláig hajtott, ahol várakozott egy idősebb úr. Amint ő felszállt, már csukódott is a busz ajtaja. Én nagyjából középen álltam és jól láttam, hogy nincs tele a busz, ráadásul csuklós volt, tehát elfértünk volna rajta


– idézte fel a történteket Villám Péterné. 

Amint a sofőr elhajtott, a pedagógusok azonnal hívták a pályaudvart, hogy mitévők legyenek. A tatai buszpályaudvaron várakozó szülők szintén információt kértek, amikor látták, hogy gyermekeik nem érkeznek meg a megbeszélt időre. Végül a helyzetet is ők oldották meg, elmentek a kicsikért a buszmegállóba.
– A KNYKK Zrt. Esztergom–Tatabánya vonalon közlekedő, menetrend szerinti járatának vezetője a „Dunaalmás–Tata elágazás" buszmegállóba érkezve azt látta, hogy egy gyerekcsoport a megálló végében várakozik – kezdte Pruzsina Alice, a KNYKK kommunikációs és marketing-főmunkatársa.

– A busz megállt, várt néhány másodpercig, de azt látta az autóbusz vezetője, hogy sem a kísérő felnőttek, sem a gyerekek nem indultak el a busz első ajtajához, ahol a felszállás történik. Így a busz kihajtott a megállóból és folytatta az útját. A kísérők még a megállóból felhívták a tatai forgalmi irodát, ahonnan munkatársunk telefonon kérdezte meg az autóbusz-vezetőt az esetről, aki már akkor ezt a magyarázatot adta. Az autóbuszok minden ajtaja mellett szerepel a felirat, miszerint „felszállás az első ajtón" – folytatta a főmunkatárs. – A járművek, amennyiben nem áll más autóbusz a megállóban, így ez a busz is, a megálló KRESZ-táblánál állnak meg a szabály szerint. A felszállási szándékkal várakozók vagy a táblánál állnak, vagy a busz érkezésekor a tábla felé, az első ajtóhoz lépnek, jelezve ezzel utazási szándékukat. Autóbusz-vezető munkatársunk hibát követett el, amiért nem győződött meg jobban arról, hogy a csoport felszállna-e a járatra, de akár joggal gondolhatta, hogy más buszra, különjáratra várakoznak. A kolléga jegyzőkönyvi meghallgatása megtörtént, felettese figyelmeztetésben részesítette amellett, hogy felhívta a figyelmét a jövőbeli körültekintőbb magatartásra – közölte lapunk kérdésére Pruzsina Alice.
 

Korábban írtuk:


A gyerekek táborból indultak volna haza. Szüleik a tatai buszállomáson hiába várták őket.

A Tények információi szerint a buszsofőr - miután egy idős férfi felszállt - a csoport orra előtt becsukta az ajtót és elhajtott. A gyerekek ekkor már egy órája álltak a tűző napon fáradtan, némelyiküknek a vize is elfogyott, ugyanis a fél órával korábbi járat műszaki okok miatt meg sem érkezett. Végül a tatai buszállomáson várakozó szülők maguk mentek el a gyerekekért a megállóba.

A busztársaság szerint a csoporton nem lehetett látni, hogy a buszra várnak.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a Balatonon: gumimatraccal sodródtak a vízen a strandolók

Vihar a Balatonon: gumimatraccal sodródtak a vízen a strandolók
A vízirendészet munkatársainak négy esetben kellett partra segíteniük a vízben tartózkodókat. Tovább olvasom