Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

A közútkezelő döntésén múlhat a csepregi rovásírásos helységtábla sorsa

Bár korábban nem támogatta a javaslatot az önkormányzat képviselő-testülete, mégis állíthat rovásírásos helységnévtáblát a Jobbik Csepregen - közölte Takács Adrián, a párt csepregi szervezetének elnöke az MTI-vel. A település jegyzője szerint viszont a közútkezelő hozzájárulása dönti majd el a kérdést.

A Jobbik által országszerte felállítani kezdeményezett rovásírásos táblák az adott település nevét a régi székely-magyar rovásírással írják, jelezve ezzel az átutazóknak, hogy a településen hagyományt őrző, értéket teremtő, nemzeti lelkületű emberek élnek - hangsúlyozta a Jobbik csepregi elnöke.

A Jobbik csepregi alapszervezete is szeretett volna a vasi kisvárosban rovásírásos helységnévtáblákat felállítani, ám a helyi képviselő-testület nemmel szavazott a javaslatra - emlékeztetett Takács Adrián, hozzátéve: a helyi jobbikosok ebbe nem nyugodtak bele, s most úgy néz ki, sor kerülhet a már hónapokkal ezelőttre tervezett táblaavatóra.

Az önkormányzat jegyzője hivatalosan is tudomásul vette a Jobbik táblaállítási szándékát, az önkormányzat határozata pedig nem tiltotta meg ezt, noha nem adta meg hozzá az elvi hozzájárulását, s nem is támogatta a kezdeményezést - mondta az ügyet kommentálva Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke.

Erdősi László jegyző az MTI-nek azt mondta: az ügyben nem az önkormányzat illetékes dönteni, hiszen azok a táblák, amelyekre a Jobbik a helységnévtáblákat el kívánja helyezni, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében vannak. A képviselő-testület - mint fogalmazott - nem utasította el, de nem is támogatta a párt javaslatát, amelyről szavazategyenlőség alakult ki, ezért ha a közútkezelő hozzájárul a táblák kihelyezéséhez, az önkormányzat tudomásul veszi azt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva: Baltával sújtott a fejére, ökölcsapást kapott az arcába

Több ember szóváltásba keveredett Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában. Mentős riasztotta a… Tovább olvasom