Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Intermodális pályaudvart alakítana ki Veszprém

Intermodális pályaudvar, több típusú közlekedési szolgáltatást nyújtó közlekedési csomópont kialakítását tervezi Veszprém, a megvalósíthatósági tanulmányt elkészítésére félmilliárd forintot nyert az Új Széchenyi Terv forrásaiból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
Az önkormányzat átfogó, statisztikai módszerekre és felmérésekre alapozott tanulmány elkészítésére nyújtott be pályázatot még 2010-ben, amely több különböző típusú közlekedési szolgáltatást (busz, vonat stb.)egységesen nyújtó közlekedési csomópont kialakítására és az elővárosi közlekedési infrastruktúra fejlesztésére irányul. A tanulmány feladata, hogy a fejlesztési terveket megalapozza, egységes stratégiába foglalja - írták közleményükben.

Az új csomópont tervezett helyszíne Veszprém pályaudvara. A projekt célja a közösségi közlekedési módok együttműködésének továbbfejlesztése Veszprém központjában. Ennek keretében új helyszínt kell találni a jelenleg túlterhelt központi buszpályaudvar számára, intermodális csomópontot és új közlekedési alközpontokat kell kialakítani. Egyben minőségi változásokat kell végrehajtani a belváros gyalogos és kerékpáros életében, akadálymentesíteni, korszerű információs kapcsolatokat teremteni a helyi és helyközi közlekedésben, továbbá biztosítani a tömegközlekedést választók számára a kulturált átszállási, várakozási feltételeket, valamint parkolási lehetőségeket kell kialakítani.

Az önkormányzat szerint a projekttel megoldódnak az előváros tömegközlekedési problémái: javul a vasúti és közúti közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala, a közlekedési idők lerövidülnek, ezáltal többen előnyben fogják választani a közösségi közlekedést. Így a közutak terheltsége, a balesetek száma csökkenhet, és gazdaságosabbá válhat a tömegközlekedési vállalatok üzemeltetése is - áll az önkormányzat közleményében. A projekt megvalósításának tervezett határideje 2015. májusa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr-Szombathely gyorsforgalmi: elkészült egy felüljáró a 86-oson

Átadták pénteken a 86-os számú főúton Vép közelében a közúti felüljárót. Tovább olvasom