Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

12. Szentgotthárdi Csata Emlékfutás

Elindult a visszaszámlálás. 2014-ben is lesz Szentgotthárdi Csata Emlékfutás, amely a Szentgotthárdi Történelmi Napok egyik legnagyobb rendezvénye.
A futást augusztus 2-án, délután lesz. A verseny a korábbi évek jó hagyományait igyekszik továbbvinni: a gyerekfutamok mellett parafutam szervezésére is várható, illetve a legnagyobb kihívást továbbra is a 9,5 km-es táv teljesítése jelenti. Az hobbifutam (1664 méter) keretében jelmezes futás is lesz, a jelmezben futók különdíjban részesülnek.

Újdonság még, hogy a szervezők a főfutam távján váltófutást hirdet cégek, vállalatok munkatársainak.

A csatafutás honlapján már elérhetővé az online jelentkezés is.

Kozma Gábortól megtudtuk: "Reméljük, hogy az idei évben is sikerül több száz lelkes futót rajthoz állítani, illetve lelkes családtagok és barátok biztatásukkal remek hangulatot teremtenek."

A Szentgotthárdi Történelmi Napok rendezvénysorozat az 1664. augusztus 1-jén zajlott szentgotthárdi csatának állít emléket idén 2014. augusztus 1-3. között. Az idei Szentgotthárdi Történelmi Napokon lesz történelmi felvonulás, csatafutás, fúvószenekari találkozó, íjászbemutató, gyermek- és kulturális programok, népművészeti vásár. Történelmi Napok a szentgotthárdi csata 350. évfordulója alkalmából.
Főbb programok: jelmezes felvonulás, a szentgotthárdi csata felelevenítése, kaszkadőrök, íjászok bemutatója, korabeli orvoslás bemutatása, résztvevő nemzetek táncos-zenés produkciói, Rilke&Pászthory művének bemutatása „Ének Rilke Kristóf zászlós szerelméről és haláláról" Várady Mária opera énekesnővel, gálaműsor történészekkel, költőkkel, a Kaláka és a Sebő zenekarral és Jordán Tamással, fúvószenekari találkozó és zenés felvonulás, népművészeti vásár – mesterségek utcája, gyermekek számára hagyományőrző népi játékok, a helyi vendéglátó egységek és a csatában részt vevő nemzetek bevonásával „Gasztro csata" lebonyolítása, jurta, tábortűz, fegyverzet-, lovas-, életmód bemutató, szentgotthárdi csata interaktív érem készítés, St. Gotthard Spa & Wellnes korabeli török fürdővé változik, koncertek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I Love Balaton - Dupla tóátúszás

Zamárdi és Tihany között vasárnap másodszor rendezik meg az I love Balaton 2x elnevezésű viadalt, az… Tovább olvasom