Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Visszanevezné az MSZP a a Széll Kálmán teret

A fővárosi MSZP támogatja, hogy ismét legyen Budapesten egy Moszkváról elnevezett közterület, és szerintük a Széll Kálmán tér visszanevezése lenne a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb és egyben legolcsóbb.
Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője a Tarlós István főpolgármesternek írt, MTI-hez is eljuttatott pénteki nyílt levelében kezdeményezését azzal is indokolta, ezen a téren tartottak a legtovább a harcok Budapesten, és – nem utolsó sorban – ez a tér a budapestiek túlnyomó többsége számára a mai napig a Moszkva tér.

"Tartozunk ennyivel annak a 80 ezer szovjet katona emlékének, akik életükkel fizettek azért, hogy a II. világháború egyik legsúlyosabb ostromában megszabadítsák a budapestieket a náci megszállástól, a nyilas rémuralomtól" - fogalmaz a politikus, emlékezve arra, hogy hetven évvel ezelőtt ezen a napon ért véget Budapest ostroma.

Horváth Csaba közölte azt is, az MSZP-s közgyűlési képviselők bármilyen méltó megoldást támogatnak, így nem volt kifogásunk a kőbányai Óhegy park átnevezése ellen sem. Ugyanakkor meggyőződésük - folytatta - , hogy ilyen döntést csak a helyiekkel való egyetértésben szabad hozni, ezért arra kérik Tarlós Istvánt, hogy a korábbiaknál körültekintőbben eljárva egyeztessen az ügyben a budapesti kerületekkel.

A kőbányai képviselő-testület hétfőn egyhangúlag elvetette azt, hogy a X. kerületi Óhegy parkot Moszkva parkra nevezzék át.

Az ügyben a főpolgármester kérte ki a kerület véleményét, jelezve, hogy miután a II. kerületi tér elnevezését Széll Kálmánra változtatták, egy hasonló méretű, méltó közterületet keresnek, amelyet Moszkváról nevezhetnek el. A főpolgármesteri levél szerint a kőbányai Óhegy park megfelel az elvárásoknak.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere ugyanakkor indítványában jelezte: az Óhegy park Kőbánya Óhegy városrészének központi parkja, s nevének megváltoztatása nem áll összhangban a közterület- és városrésznevek megállapítására vonatkozó fővárosi önkormányzati rendelettel sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz dugódíj jövőre?

A Főpolgármesteri Hivatal szerint minden alapot nélkülöz, hogy 2016 januárjától bevezetnék a… Tovább olvasom