Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Valaki pénzelhette a romákra támadó gyilkosokat?

Valaki irányíthatta, pénzelhette a háttérből a kilenc helyszínen, többek között Tatárszentgyörgyön is romákra támadó gyilkosokat.
A falu vezetője soha nem tapasztalt feszültségekről tájékoztatta kedden az MTI-t.

Berente Imréné elmondta: nem nyugtatta meg a településen élőket "az állítólagos sorozatgyilkosok" elfogásának híre. Sokan további támadásoktól tartanak mindaddig, amíg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy valóban az őrizetben lévők követték el a bűncselekményeket, s nincsenek társaik, netán megbízóik.

A polgármester hozzátette: a félelemnél is nagyobb baj, hogy míg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság előtt békében éltek egymás mellett a romák és nem romák, addig az utóbbi hónapokban robbanásig kiéleződött közöttük a feszültség. A falu roma lakosainak egy része úgy gondolja: bármit megengedhet magának. Néhány fiatal például okmányok nélkül száguldozik a cigánysoron a nemrég nagy anyagi erőfeszítéssel megépített új úton, mások lopják a kukoricát, amit a földek tulajdonosai szinte éjjel-nappal őriznek. Félő, hogy előbb-utóbb egymásnak ugrik a két tábor - tette hozzá a polgármester, aki felháborítónak tartja, hogy még rendőr sincs Tatárszentgyörgyön.

A polgármester elmondta: a helyi képviselőtestület levélben kérte a miniszterelnök segítségét legalább két rendőr kirendelése érdekében, ám a Miniszterelnöki Hivatal februári válaszlevelében csak annyit közöltek, hogy a kérést az önkormányzati miniszternek továbbították. Azonban azóta is csak az egyetlen helyi körzeti megbízott birkózik a "többemberes" feladattal - tette hozzá Berente Imréné.

A romák egy ideig járőröztek és olykor önbíráskodásba hajlóan "kirángatták a járművekből" a szerintük "gyanús" terepjárók utasait, ezért ezt a módszert le kellett állítani - közölte a polgármester.

A lakosság egyik része a további támadások, másik része a megtermelt kukorica "lábra kelése" miatti félelmében vár rendőri védelmet, s izzik a parázs a faluban a visszautasított óvodaépítési pályázat nyomán előállt helyzet miatt is - mondta Berenténé. A 75 férőhelyes óvodába a törvény szerint a hátrányos helyzetű gyermekeket mindenképp fel kell venni, márpedig a 132 igénylő 40-45 százaléka roma, vagyis megfelel a kritériumnak. Kit utasítsak vissza ebben a feszült helyzetben? - tette fel a kérdést a polgármester. Romát vagy hátrányos helyzetű magyart? Úgy tűnik, csak akkor figyel oda mindenki egy település lakóira, ha tragédia történik - összegezte véleményét a település elöljárója.

2009. február 22-én éjjel feltehetően Molotov-koktéltól lobbant lángra egy romák lakta ház Tatárszentgyörgyön. A tűzből menekülő apát és 5 éves kisfiát lelőtték, kislányát súlyosan megsebesítették.

Olvasóink írták

 • 9. janika 2009. augusztus 27. 13:48
  „Szerintem nem kellett volna felelőtlenül kizsákmányolni a népet és akkor nem lenne eladósodva! Ma már kölcsönökből én a kiszolgáltatott kifosztott állampolgárok jó nagy része! Pont a pancser ne tudná? Csak mellébeszél mint mindig!”
 • 8. kolombela 2009. augusztus 26. 12:58
  „7. pancser 2009.08.25. 21:52
  Látod ezért van szükség a magyar gárdára A rendőrség (politikai utasításra) nem alkalmas rá.”
 • 7. pancser 2009. augusztus 25. 21:52
  „A dolog nagyon egyszerű! A magyar azt látja a napi gondjaival magára hagyták. A cigányok bűnözésre hajló része meg azt hiszi, hogy bátorítást kap a hatalomtól. Az utóbbi nem csak az ő estükben van így. Mondok egy példát. Ha valaki felelőtlenül eladósodik nem tudja vagy nem akarja fizetni a törlesztést és a hatalom segítséget nyújt nekik, azonnal megszporodik a törlesztést nem fizetők száma. A helyzet nem olyan bonyolult mint hinnénk.”
 • 6. Goldmund 2009. augusztus 25. 21:13
  „"míg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság előtt békében éltek egymás mellett a romák és nem romák, addig az utóbbi hónapokban robbanásig kiéleződött közöttük a feszültség. A falu roma lakosainak egy része úgy gondolja: bármit megengedhet magának. Néhány fiatal például okmányok nélkül száguldozik a cigánysoron a nemrég nagy anyagi erőfeszítéssel megépített új úton, mások lopják a kukoricát"

  Miiiii??????
  A gyilkosság miatt száguldoznak okmányok nélkül a cigánysoron? A gyilkosság miatt lopják a kukoricát?
  Nem inkább arról van szó, hogy régóta ezt művelik és tele van a hócipője velük minden tisztességes embernek?

  A másik gyöngyszem: kértek rendőri erősítést, mire a minisztériumok egymásnak küldözgetik a levelüket, ahelyett, hogy küldenének.
  Bezzeg, ha a romákat fenyegetnék és ők írnának, rögtön egy század levonulna és őrizné őket, nehogy a gaz rászisták, gárdisták és egyéb fenyegető látomások rájuk támadjanak!”
 • 5. janika 2009. augusztus 25. 20:59
  „Hát szerintem nem is áll neki senki csak úgy találomra embereket gyikolászni még, ha romák, akkor sem! Ez is a hatalomfitogtatása semmi más! Vannak akik ezt is megtehetik! A bűnüldözés meg oda meg ahova küldik!”
 • 4. xo17zy 2009. augusztus 25. 20:09
  „hehe08! Az új videókról nehezebben derülne ki, hogy hamisítvány, mert a drazsét azóta biztos beiratták egy alapfokú Photoshop editor-tanfolyamra!
  Hejj. Kabaré ez a kormányzat! :-)))”
 • 3. hehe08 2009. augusztus 25. 20:01
  „majd erről a videóról is kiderülne hogy mocskos hamisítvány..... drazsé elvtársnak ez nagyon megy....
  nem is értem az embereket, hogy miért hisznek még neki..... persze a győzike- és hasonló showműsorok megtették a tőlük elvártat....az ország jó része ostoba barom.....”
 • 2. xo17zy 2009. augusztus 25. 19:39
  „Természetesen a parlamenti pártok pénzelték őket, hogy aztán az igaz Jobb-oldalt sározhassák be, rémisztgessék vele az embereket!
  Azon sem csodálkoznék, ha draskovics elvtárs hamarosan előjönne egy videóval, amin valamely Jobbik-vezető személyesen adja át a valutaköteget a gyanusítottaknak.”
 • 1. xo17zy 2009. augusztus 25. 19:35
  „"Valaki pénzelhette a romákra támadó gyilkosokat?"
  Bankszámlaszám?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenes, húszas állásesélyek

A munkaerőpiac két „szélső" korosztályának, az idősebbeknek és a fiataloknak nehezebb az… Tovább olvasom