Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Újabb játszóház a kórházban

Az egészségügyi ellátás ugyan az állami felada- tok közé tartozik, ám a civilek segítségére nagy szükség van. A győri Petz Aladár Megyei Okta- tó Kórházban is sok fejlesztés köszönhető az ado- mányozóknak. Tegnap a gyermeksebészeten adták át az új játszóházat.
Igazi mesebirodalom. A falakon végig sorakoznak a könyvekből, filmekből ismert kedves, színes figurák. A gyermeksebészeten a művészeti szakközépiskolások önzetlen munkájának köszönhetően ezek a festmények is próbálják barátságosabbá tenni a kis betegek kórházban töltött napjait. Tegnap ünnepélyes keretek között az intézmény harmadik játszóházát is megnyitották. A megálmodója ennek is a Kisalföld A legemberibb ember címének legutóbbi elnyerője, Zajovicsné Vízer Bernadett volt. A Lurkó Alapítvány vezetője az átadáson elmondta: ennél a játszóháznál – szemben a másik kettővel – nem volt főszponzor, a megvalósításhoz, a folyosó átalakításához szükséges két és fél millió forint a felajánlott adók egy százalékából, különböző jótékonysági rendezvények bevételéből és pályázati forrásokból gyűlt össze. A játékok szintén adományként érkeztek az intézménybe. A gyerekekkel itt is önkéntesek foglalkoznak hétköznap délelőttönként 9 és 12 óra között. A kicsik Betti nénije megköszönte mindenki segítségét, aki a megvalósításhoz hozzájárult, és beszámolt arról is, hogy a következő tervük során a gyerekosztályokat szeretnék műszerekkel gyarapítani, és immunbeteg kis betegeknek szeretnének egy szobát kialakítani.
Dr. Dávidovics Sándor gyermeksebész főorvos is háláját fejezte ki az adományozóknak, akik sokat tettek az osztály korszerűsítéséért. A támogatások jóvoltából jöhetett létre a 30 millió forint értékű és különböző műszerekkel kiemelt kezelő is. Dr. Horváth Imre, a gyermekcentrum vezetője szintén elismeréssel szólt a felajánlók nagylelkűségéről, és a kórházban működő alapítványok aktív tevékenységéről. Dr. Varga Gábor főigazgató főorvos kiemelte: bár az egészségügyi ellátás alapvetően állami feladat, a civilek támogatására bizony nagyon nagy szükségük van az intézményeknek. A vezető hangsúlyozta: áldozatos munkájuk nélkülözhetetlen, és a jövőben is számítanak a közreműködésükre. Balogh József, Győr polgármestere a köszönő szavakat követően arról beszélt, hogy politikustársaival együtt, pártállástól függetlenül a jövőben is segítik a kórházat.
Az ünnepélyes megnyitón még egy örvendetes esemény történt. Dr. Lakatos István alelnök a kamarai bál bevételét, 350 ezer forintot, nyújtotta át Dávidovics főorvosnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája

A B csoportban: Dunaferr–Knjaz Milos (szerb) 39–24 (21–13). Tovább olvasom