Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Új segédlelkész a soproni reformátusoknál

A huszonhat esztendős Filotás Júlia személyében új segédlelkész érkezett a soproni református felekezethez. Júlia a pápai teológiai főiskola elvégzése után most egy évig tart hitoktatást és igehirdetést, istentiszteletet Sopronban.
A teológiai főiskola után a soproni reformátusoknál teljesíti gyakorlatát segédlelkészként a zámolyi születésű Filotás Júlia. Feladata a hitoktatáson kívül az igehirdetés, az istentiszteletek vezetése, családlátogatás és adminisztrációs teendők elvégzése. Az előírt egy év eltelte után pedig lelkészképesítési vizsga vár rá.
– Szüleim katolikusok, de nem gyakorolják a vallást, én pedig kilencévesen, egy fiatal lelkész házaspár révén kerültem kapcsolatba az egyházzal, javaslatukra kezdtem gyerek-istentiszteletre, hittanra járni – emlékezik vissza a kezdetekre Júlia. Majd azt is elmondja, tizenhárom évesen maga kérte szüleit, hogy kereszteljék meg. – A gimnáziumot a székesfehérvári ciszterci rend intézményében végeztem el, aztán érettségi után egy év pihenőt terveztem, aminek oka többek között az volt, hogy ez idő alatt eldöntsem, mit is szeretnék csinálni. A nyelvtanulást is tervbevettem. Sorsom alakításában ezúttal is az említett házaspár segített. Akkor indult Pápán a teológiai képzés, melynek felvételijét később tartották a többi intézménynél, így nem „késtem el”.
Júlia az ötödik év alatt gyakorlatként Angliában dolgozott és egy németországi ösztöndíjat is elnyert. Mint mondja, kiforrott, konkrét terve nincs a jövőre nézve. – Szívem szerint szociális területen tevékenykednék, ugyanakkor az egyháztól nem szeretnék eltávolodni. Azt tapasztalom, hogy az emberekben óriási éhség van az anyagi világtól eltávolodni, de nem is tudják, hogy ami hiányzik, azt épp Istentől kaphatják meg. A hit ezt a hiányérzetet képes orvosolni, ha felismerik, általa az emberek megkapják azt a lelki többletet, amit keresnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak

Sopronban, a Faraktár utcában félreállítottak a rendőrök egy gépkocsit. Az intézkedés során az Tovább olvasom