Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Új kereskedelmi célcsoport: a szingli

A szinglik új szeletet jelentenek a kereskedelmi tortában: ez a célcsoport tehetős, törekvő és szívesen költ magára.

Az Egyesült Államokban egész iparág épült a szinglikre, s Magyarországon is egyre több szolgáltatást és terméket kínálnak egyedülálló nőknek és férfiaknak. Egy Zala megyei panzió például kifejezetten nekik hirdeti kétéjszakás programját „Szinglivakáció luxusban" mottóval. Az egyik internetes licitportálon árverésre felkínált üdülés kikiáltási ára 19 ezer 500 forint, egyelőre azonban még nem akadt rá licitáló. Pedig a panzió nagyszerű ajánlattal csábítja leendő vendégeit: az egyedül érkezőt bőséges étkezésekkel, fürdőköpennyel, a wellnessrészleg korlátlan használatával csábítják. Lehetőség van szaunázásra, a fitneszterem használatára, kerékpárkölcsönzésre és asztaliteniszezésre is – utóbbi, mivel páros műfaj, csak más szinglikkel közösen valósítható meg. A szinglihétvégék több magyar szállodában igénybe vehetők, és sokan azzal a nem titkolt céllal választják ezeket az üdülési lehetőségeket, hogy partnert találjanak.

Hároméjszakás vízi túrát kínál egyedülállóknak egy iroda. A program iránt inkább a nők érdeklődnek.

– Több olyan ismerősünk van, aki annak idején a vízi túránkon vagy a sítúránkon ismerkedett össze párjával, akadt olyan kapcsolat is, amiből házasság lett. Arra gondoltunk, szingliutakat szervezünk, hogy segítsünk az egyedülálló, főként harmincas korosztálynak, akik nemigen tudnak máshol ismerkedni – mondta Gyula Sándor, az utazási iroda vezetője. Hozzátette: két éve szervezik a nyári túrákat, azonban egy kissé csalódott, mert több érdeklődőre számított. Gyula Sándor úgy véli: van egy kis szemérmesség az emberekben, ezért jelentkeznek kevesen a kimondottan ismerkedési céllal szervezett programokra.

Az egyedülállókra a lakásiparban is számítanak: az elmúlt években rengeteg olyan kis alapterületű garzon és másfél szobás lakás épült, amelyet egy jól kereső egyedülálló is meg tud vásárolni.

Utazás mellett pizzát is készítenek az egyszemélyes háztartások részére, egy felmérés szerint a 200 grammos pizzákat egyre többen vásárolják meg a boltokban.

– Ha ráírnák, hogy szinglipizza, nem venném le a polcról – osztja meg velünk véleményét a 34 éves, egyedülálló Kata. – Az én koromban és az én köreimben inkább ciki, mint trendi szinglinek lenni. Zavarna, ha a pénztárosnő sajnálkozva nézne rám, amikor beüti a gépbe a szinglivacsora árát.

Kata nagyon rossz célcsoportnak tartja magát, a hideg kirázza ugyanis a szingliknek meghirdetett dolgoktól. Szerinte az, hogy ő egyedül van, átmeneti állapot, nem erre akar berendezkedni, annak ellenére sem, hogy hat éve nem talál magának állandó partnert.

Ny. É.

Feng shui – szingliknek

A legtöbb szingli azt mondja, élvezi, hogy minden úgy van körülötte, ahogyan ő akarja, hogy nem „forgatja fel" senki a lakását. Aztán a lelke mélyén néha bevallja, hogy lehetetlen dolog ez a maga kreálta „rend" – s másra vágyik.

Lakásban is, lélekben is másféle harmóniára: kiegyensúlyozó, igazi, rendes élettérre és partnerre. S legtöbbjüknek fogalma sincs arról, hogy a kettő mennyire összefügg. Pedig jó lenne többet tudni erről, amikor rájuk is rájön az általános változtatási kényszer. A „rendet csinálok végre a lakásban" nagy fogadkozása és „pakolózása" közepette elő kellene venni a térrendezés művészetét (legalábbis egy-két feng shui szakkönyvet), s eltűnődni a benne rejlő harmónián. Kellő mélységű morfondírozás után talán még addig is el lehet jutni, hogy igaz lehet az alaptétel, miszerint otthonunk rendetlensége, kuszáltsága és életünk kuszaságai, sikertelenségei összefüggésben vannak. S máris lehet kezdeni a nagytakarítást!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyszer nélkül

Mosonmagyaróvár. A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete szervezésében holnap délután négy… Tovább olvasom