Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tragédia a 4-esen: négy felnőtt és egy csecsemő halt meg

Egy Magyarországra áttelepült csíkszentgyörgyi család négy tagja és egy szomszédjuk halt meg a Karcagnál vasárnap történt tragikus balesetben.
21:30 - Magyarországra áttelepült székelyföldiek az áldozatok

Egy Magyarországra áttelepült csíkszentgyörgyi család négy tagja és egy szomszédjuk halt meg a Karcagnál vasárnap történt tragikus balesetben - tudta meg az MTI székelyföldi forrásokból.

Az MTI úgy tudja, egy a Hargita megyei Csíkszentgyörgyről származó, évek óta Magyarországon élő testvérpár, valamint egyikük felesége és gyermeke utazott az autóban, amelynek mind az öt utasa életét vesztette a balesetben. A kocsit feltehetően egy szintén székelyföldi szomszédjuk vezette: ő is meghalt az ütközésben.

Az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár volt.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két személygépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott.

A helyszínen három férfi és egy nő vesztette életét. Az autóban velük tartózkodó csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte a debreceni Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.
Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a felnőttek 30 és 35 év közöttiek voltak.

A megyei főkapitányság sajtószóvivője kora délelőtt a helyszínen elmondta, hogy egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval. A terepjáróban ülő három ember egyike sem sérült meg.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI kérdésére vasárnap délután annyit mondott, hogy a balesetet okozó jármű 24 éves, moldovai állampolgárságú vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette. A karambol további részleteiről, így az áldozatok nemzetiségéről és koráról a rendőrség nem ad tájékoztatást - tette hozzá

17:30 - Csíkszeredaiak lehetnek az áldozatok

Csíkszeredaiak lehetnek a Karcagnál vasárnap történt tragikus baleset áldozatai, az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két személygépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A helyszínen három férfi és egy nő vesztette életét. Az autóban velük tartózkodó csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte a debreceni Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Az MTI információi szerint három felnőtt vezetékneve azonos. A csecsemő állampolgársága, neve és születési dátuma ismeretlen, az ő személyi okmányai ugyanis nem kerültek elő az összeroncsolódott autóból.
Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a felnőttek 30 és 35 év közöttiek voltak.

A megyei főkapitányság sajtószóvivője kora délelőtt a helyszínen elmondta, hogy az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval. A terepjáróban ülő három ember egyike sem sérült meg.

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivője újságíróknak elmondta: a körülbelül hat hónapos fiúgyermekkel reggel fél 9-kor érkeztek meg a mentők, és már akkor tudható volt, hogy a gyereknek súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs "szinte megsemmisült". Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de nem sokkal dél előtt meghalt.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI kérdésére vasárnap délután annyit mondott, hogy a balesetet okozó jármű 24 éves, moldáv állampolgárságú vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette. A karambol további részleteiről, így az áldozatok nemzetiségéről és koráról a rendőrség nem ad tájékoztatást - tette hozzá.

13:10 - Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében - közölte a rendőrség. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.

Az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval.

Tragédia a 4-esen: négy felnőtt és egy csecsemő halt meg
A vétlen járműben öten utaztak, négy felnőtt a helyszínen meghalt, egy csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitt Debrecenbe, a Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a körülbelül hat hónapos fiúgyermekkel 8.36 perckor érkeztek meg a mentők, és már akkor tudható volt, hogy a gyereknek súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs "szinte megsemmisült". Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de 11.52-kor meghalt.

A terepjáróban utazó három ember közül senki sem sérült meg. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a francia rendszámú személygépkocsit egy moldáv állampolgár vezette, a férfit őrizetbe vették.

Az érintett útszakaszon a helyszínelés végéig teljes útzár volt érvényben.

12:20 - A debreceni Kenézy Kórházban meghalt a vasárnap reggeli karcagi balesetben megsérült csecsemő - közölte az intézmény szóvivője újságírókkal a kórházban.

Szentgyörgyi János elmondta, hogy a körülbelül hat hónapos fiúgyermeket 8.36 perckor mentőhelikopter szállította a kórházba, már akkor tudható volt, hogy súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs "szinte megsemmisült".

Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek a fiú életéért, de 11.52-kor meghalt - mondta Szentgyörgyi János.

A balesetben a csecsemőn kívül négy felnőtt vesztette életét.

11:28 - Életveszélyes állapotban van az a csecsemő, aki vasárnap reggel a 4-es számú főúton történt közúti balesetben sérült meg - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes elmondta, hogy a karcagi baleset négy halálos áldozata közül három férfi, egy pedig nő.

Az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval.

A vétlen járműben öten utaztak, négy felnőtt a helyszínen meghalt, a csecsemőt mentőhelikopter vitte Debrecenbe, a Kenézy kórházba. A terepjáróban utazó három ember állampolgársága egyelőre nem ismert, az elsődleges információk szerint egyikük sem sérült meg.
A Kenézy kórház a déli órákban ad tájékoztatást a csecsemő állapotáról.

Korábban:

Négy ember a helyszínen meghalt, egy csecsemő is megsérült abban a balesetben, amely vasárnap reggel történt a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében, Karcagnál - közölte a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a balesetnek további három sérültje is volt.

Pásztorné Kovács Ágnes elmondta, hogy egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval.

A vétlen járműben öten utaztak, négy felnőtt a helyszínen meghalt, egy csecsemőt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A terepjáróban utazó három ember állampolgársága egyelőre nem ismert, az elsődleges információk szerint egyikük sem sérült meg.

A terepjárót vezető férfit a rendőrség bilincsben vitte kihallgatásra - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az érintett útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni, a forgalmat a rendőrség eltereli.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Valaki 2013. január 08. 08:27
  „A románok nagyon sok balesetet okoznak, mert nincsennek hozzászokva az európai közlekedéshez. :(((”
 • 34. soproni 2013. január 07. 19:00
  „Nagyon sajnálom a vétlenül elhunytakat,szörnyű tragédia.A fotókat elnézve borzalmas nagy baleset volt.”
 • 33. Mankapunka 2013. január 07. 11:14
  „Látom nincs válasz,rátapintottam,hogy ti vagytok azok,akik képviselitek ezt a réteget. Utána meg sír a szátok,hogy "DE a MÁSIK.............."”
 • 32. hümm 2013. január 07. 09:28
  „Ha kiderül mi okozta a balesetet akkor kellene ítélkeznünk! Ha elaludt lassan megy át a másik oldalra, ami kivédhető lehúzódással , mert jobb egy árok mint frontális ütközés bármivel. Ha átvágott annak lehet oka műszaki hiba is, hiszen nem rángatjuk a kormányt. Ami tény 5 ember meghalt és ez nagyon szörnyű, de ne ítéljük el előre féligazságok miatt a sofőrt.”
 • 31. józanparaszt 2013. január 07. 08:10
  „én megcsináltam, hogy az ilyen senkiházi levillogott, az éppen elözendö kamion mögé visszalassítottam, és szépen mutattam, hogy mehet! na ilyen hülye ábrázatot sem láttatok még !”
 • 30. xverax 2013. január 07. 06:48
  „25. 27. lehet a szlovák buksza is egy ilyen miatt
  gyalulta le az előtte haladót? ráadásul ha olyannak
  integetsz, megáll és a nemzetközi ujjad csokis lesz :D
  el kell engedni, mert ha beledöglesz is elmegy... vannak barmok”
 • 29. kmmk 2013. január 07. 05:54
  „Innen latszik, melyik a papir auto. Lehet szidni a telepjarokat, de abba tul lehet elni egy ilyen balesetet. A nyafi mehet tovabb.”
 • 28. Mankapunka 2013. január 06. 23:16
  „Igen,ebben meg is reked a vezetéstudásotok,hogyan lehet szivatni a másikat.

  Nem az a legegyszerűbb,ha tojsz rá,és elősegíted,had menjen a francba. Tudom,ez túl egyszerű lenne.
  Sírtok,hogy miért nem nyugati itt a stílus,mikor ti magatok képviselitek a keletit minden nap az úton.”
 • 27. Pikulics 2013. január 06. 22:48
  „Ha villogtat, hadd villogjon, penghet is a sarkantyuja.
  Ha 140-el mentem addig, nagyon bráv leszek, és kinosan betartom a 130-at. Tehet egy szivességet.”
 • 26. mlksx078 2013. január 06. 22:09
  „25: ha épp nem tiszta az autó, akkor én is rányomok a spricnire :) De velem történt már olyan, hogy egy román Q7-es km-eken keresztül tolt maga előtt a réginulláson, pedig 100-al mentem 80 helyett. Balról betonfal, jobbról kamionok sokasága, besorolni nem volt hely. Abban a helyzetben nem az a legfontosabb dolgod, hogy büntesd, hanem hogy ne csinálj hirtelen mozdulatot, ne jöjjön neked, mert ha ez megtörténik, bekerülsz egy kamion kerekei alá és kilapít. Láttam én már olyat kétszer is a nulláson, hogy az autó a vontatmány alá szorult.”
 • 25. Pancserr 2013. január 06. 21:39
  „#24Villog mögötted?Na és akkor mi van? Én ilyenkor a következőt csinálom. Csak azért is komótosabbra veszem a figurát, elindtóm a szélvédőmosót, illetve amikor elmegy mellletttem. Beintem a nemzetközi jelzést neki :D”
 • 24. mlksx078 2013. január 06. 20:48
  „23: igazad van, de a balkáni stílus attól még jelen lesz az autópályákon is. Az autópályán statisztikailag ugyan kisebb a balesetek előfordulása, viszont ha közlekedtél már valamelyik magyar autópályán úgy, hogy másfél méterrel mögötted villogva tol egy román/ukrán/bolgár/moldáv Touareg és nincs hova menekülnöd, akkor tudod miről beszélek.”
 • 23. caszablanka 2013. január 06. 20:22
  „Látom más is felvetette már ! Autópályák épitése - és megint autópályák épitése , a felesleges stadionok helyett. A horvátok és a szlovének pár év alatt megépitették az autópályáikat, mig meg 20 év alatt annak csak a töredékét .
  Kevesebb lenne az idegeskedés, gyorsabb a forgalom menete. Ezt nem a rendőrők épitik , az ellenőrzéssel nem lehet gyorsabban a célhoz érni. Az idő pénz és egyúttal nyugalmat is ad , ha autópályán lehet közlekedni.”
 • 22. lalao 2013. január 06. 20:14
  „5 éve közlekedem személygépkocsival családommal Győr és Szeged között, Dunaföldváron keresztül. Katasztrófa, amit a balkán művel az utakon. Nem látok rendőrt sehol, pedig a táv 300 km!!! Tehát végigutazzul Magyarországot, tessék elhinni, nem látni egyszerűen sehol rendőrt! Ha akarnék, 140-nel végigroboghatnék az országon. A rendőr nem állítja meg a vendégmunkást, mert nem tud se németül, se angolul, meg románul, meg bolgárul, sorolhatnám. Ha nem állítja meg, nem kell kínlódni vele. Régen voltak a főutakon ellenőrző-áteresztő pontok, leterelések, forgalomlassítás, stb... Ma ilyen már nincsen ,sokan nem is láttak még. Biztosan lehetne kezelni az átutazó vendégmunkásokat, az biztos, hogy a hatóságot nem érdekli a dolog. Sajnálom a balesetben érintetteket, a vétleneket!”
 • 21. páctivald 2013. január 06. 19:36
  „Remélem ezt a tetvet nem engedig el, mint anno az ír gyökeret, aki azóta is szabadlábon van hazájában!”
 • 20. lalao 2013. január 06. 19:03
  „Pusztulna ki a felelőtlen fajtája, a gond, hogy a magyar rendőrség nagy ívben sz<moderálva>ik az átutazó vendégmunkásokra.. sajnos... ezért fizetjük az adót. a tróger vendégmunkást 5 km-enként letereltetném és ellenőriztetném, nem aludna el.”
 • 19. Ivco 2013. január 06. 18:35
  „Román, nem is vagyok meglepve”
 • 18. Hyppolit 2013. január 06. 17:38
  „Az egyik képen a bilincsben lévőn kapucni fent, rajta egy dzseki kívülről.. Ma is látok így vezetni "arcokat", vagyis az utastérben kapucni fent. Súúúlyos...
  A szörnyű, hogy megint ártatlanok az áldozatok, az Ég adjon örök békét nekik. Az ilyen vezetőktől félek, és féltem minden normálisan közlekedő embertársamat....”
 • 17. zakarias3 2013. január 06. 16:58
  „Míg a kiváló műszaki szakértőnk nem szólt hozzá,addig ne foglaljunk állást!”
 • 16. józanparaszt 2013. január 06. 16:57
  „RIP.

  a sok felesleges pénzkidobás helyett (tüzijátékok, öntömjénezés, idióta látszatberuházások stb) kérünk jó és biztonságos utakat, a közlekedök kemény ellenörzését.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás: eddig nem volt nagyobb fennakadás az utakon

Több mint 130 géppel dolgozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a középső országrészben, ahol vasárnap… Tovább olvasom